FAVES A LA CATALANA
El passat cap de setmana la nostra bona amiga i pagesa Maria, ens va dur un bon grapat de faves acabades de collir de l'hort, per la qual cosa varem fer-les de la forma que més ens agraden, les tradicionals, faves a la catalana.
INGREDIENTS
Faves
Costella porc
Bull negre
1 ceba
Oli
Aigua
1 got cervesa
Sal
Pebre
Desgranem las faves. Reservar
Demanem a la cansaladeria que ens tallin la costella a trossets.
Posem oli a una cassola, enrossim la costella, quan la tinguem aboquem las faves, donem unes quantes voltes, salpebrem, i posem la cervesa, quan ha reduït una miqueta, les cobrim amb aigua calenta, abaixem una mica el foc perquè facin xup xup moderadament, durant uns trenta minuts, el temps és una mica aleatori ja que depèn una mica de les faves i del foc.
Passat aquet temps les provem i ens donaran la idea del temps que els pot faltar per esta al punt. Tenim que vigilar que no s’esgoti el suc.
Quan creiem que els falta poquet per estar llestes, posem el bull negre, ja que si el posem molt abans, se'ns desfarà a la cassola.
Faves
Costella porc
Bull negre
1 ceba
Oli
Aigua
1 got cervesa
Sal
Pebre
Desgranem las faves. Reservar
Demanem a la cansaladeria que ens tallin la costella a trossets.
Posem oli a una cassola, enrossim la costella, quan la tinguem aboquem las faves, donem unes quantes voltes, salpebrem, i posem la cervesa, quan ha reduït una miqueta, les cobrim amb aigua calenta, abaixem una mica el foc perquè facin xup xup moderadament, durant uns trenta minuts, el temps és una mica aleatori ja que depèn una mica de les faves i del foc.
Passat aquet temps les provem i ens donaran la idea del temps que els pot faltar per esta al punt. Tenim que vigilar que no s’esgoti el suc.
Quan creiem que els falta poquet per estar llestes, posem el bull negre, ja que si el posem molt abans, se'ns desfarà a la cassola.
OHHHHH! Qué bones. M'encantan lo dolent del cas es que a casa no els hi agrada a ningú i aprofito que a vegades fa la meva mare i em porta un "taper" (quin invent!!).
ResponEliminaEl teu plat te una pinta genial i han d'estar bonísimes.
Petonets i bon cap de setmana.
A casa hi posem el toc de la menta tan típic de les faves a la catalana... Val la pena aprofitar ara per fer aquest plat, la temporada de faves és molt curta!
ResponEliminaTe molt bona pinta i amb cervesa...han d'estar molt bones.
ResponEliminaptns
A casa ens dividim entre els que tenen criteri i els hi agraden les faves (jo) i la resta del món (tots els altres).
ResponEliminaÉs evident que la democràcia no és sempre el millor dels sistemes possibles....
sion, en agraden molt els faves,,cuánt surtim a fer alguna picaeta sempre em demaném, peró clar nó pórten els ingredients que tú has pos-sat......salutaçións paco
ResponEliminaOstres Sion,
ResponEliminaLes primeres faves, que tendres i que bones. Mai he possat costella de porc, ho tastaré, tot i que aquest any com el pare està malalt l'hort ja no el treballa ningú, així que les hauré de comprar també al pagès.
Salut,
Quina bona pinta! m'hauré de quedar amb les ganes de fer-les, pq aqui no en trobo...
ResponEliminaUna abraçada,
Uf, no saps pas els anys que fa que no menjo faves. A mi m'agraden però a ningú més. Tenen una pinta excel·lent.
ResponEliminaBon cap de setmana
Joana
ResponEliminaQuin gran invent el taper i que bones que son les mares, sempre pendents dels fills.
Petons i bon cap de setmana
Gemma
Nosaltres també hi acostumem a posar menta però aquet cop no en tenia de fresca i la seca no dona el mateix sabor. Fins a la tarda.
Un petonas
Nuria
La cervesa es el meu vici, a la cuina ehhh, jajajajaja.
Mols petons
Starbase
ResponEliminaSort que a la “república de cada casa”, es poden cuinar diversos plats i acontentar a tothom.
Una abrasada
Paco
Si les faves es fan amb carinyo a tot arreu surten mes o menys bones.
Petons
Carme
Això de poder-les aconseguir acabades de collir, es una gran sort, no nomes per les faves si no per tots els productes del hort, aquí a ciutat em d`aprofitar les ocasions.
Petons
Gemma- guspires que viatgen amb el vent
ResponEliminaCrec que ens passa una mica a tots, la propera t’aviso jejejeje
Petons i bon cap de setmana
Sonia – L´exquisit
ResponEliminaEt passo el plat, perquè set passin les ganes jejejeje
Petonets
Sion, les faves tendres són dels meus plats preferits, especialment així a la catalana!! I saps què? Aquest any n'he trobat aquí!! Així que quan m'arribi la botifarra negra, m'hi poso a fer-les. ;)
ResponEliminaQuina salivera m'has fet venir!
Petons!
Me encantan las habas a la catalana, la primera vez que las probe fue, siendo yo muy pequeña, en la Boquería y desde entonces siempre que tengo ocasión las como.
ResponEliminaYe han quedado geniales.
Besitos
Que bé que m´anira aixó ....justament ahir en vaig comprar per fer-les el diumenge o demà...
ResponEliminaQuina gràcia!,les faves és un dels primers plats que vaig fer i que vaig aprendre de la meva mare.Ella li donava el toc Eibisenc de la seva mare posant uns tallets de sobrassada al final de la cocció.BONIIIIISSIMES!!!,per a mi és un dels plats de més tradició familiar...M'ha fet molta il.lusió coneixer-vos en persona.A REVEURE!MERCÈ-DEST.CASS.
ResponEliminaQue bones les faves, Sion, em passa com a gairebé tothom que llegeixo, a mi m'agraden però al meu marit no, potser perque ell no n'està acostumat. Però jo quan sento la olor de la menta ja m'emociono!
ResponEliminaSempre recordo que la meva mare posava un plat amb aigua tapant l'olla, de fet encara ho fa. La meva avia deia que així no s'havia d'afegir més aigua, i em sembla curiós, per que no ho he vist fer més que amb les faves :-)
un petó, bonica :-)
Una recepta -i una aroma- que et transporta ràpidament a la cuina dels teus records, entranyable i per la foto, amb el mateix aspecte,
ResponEliminaUna abraçada!!
El millor plat de la primavera, quines ganes de vestir la taula amb faves i pèsols. PEtons.
ResponEliminaLa cuina tradicinal es fantàstica i més si els que la interpreten ho fan com vosaltres.
ResponEliminaUna abraçada
Merce
ResponEliminaQuan son tendres son boníssimes, i amb la botifarra negre Ummmmm.
Petons
Cocinica
Están muy buenas, muchas gracias.
Besos
Els peixos
Estan molt bones, ja em dirás
Petonets
Merce- Destapant cassoles.
Estan boníssimes. Ens agradat molt conèixer-te
Molt petons
Maduixa
ResponEliminaA casa per sort ens agraden als dos, amb les olles de avui en dia es mes complicat lo del aigua.
Petonets
St Hilari
Es com torna a la meva infantesa, boníssimes
Una abraçada
La cuina vermella
Ja comença la primavera, aprofitarem el que ens queda.
Petonets
Josep
Moltíssimes gracies
Una abraçada
Un plat de luxe, amics de Fem un Mos! Quina gana!! :)
ResponEliminaPetons i feliç diumenge,
Marina
Acabades de collir... que bones. M'ha vingut un record molt bonic, el meu avi les agafava, un troç de pa i el seu gotet de vi, així em vaig aficionar jo.
ResponEliminaAquí encara no n' hem collit, i són tan bones així i tan tendres...
ResponEliminaptns.
Sión i Miquel: Doncs si, ara començen les faves, i aquestes a la catalana són -com molt be dieu- les autèntiques i les més bones amb diferencia, sens cap dubte¡¡.
ResponEliminaQue vagi de gust Sión i Miquel¡¡.
:-D
Acabadetes de collir i de l'hort a l'olla, un plaer que comparteixes amb tots nosaltres!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Marina
ResponEliminaMoltes gracies pel comentari
Petons
Gemma
Les faves son bones de totes formes i si hem tingut la sort de despertar bells i agradables records em donc per satisfeta, vam tenir molt de gust en conèixer-te en persona
Molts petons
ANNAFS
Així de tendres i acabades de collir sen desfan a la boca.
Petons
Josepb
ResponEliminaEs que com les faves a la catalana cap, tot i així estan bones de totes formes
Una abrasada.
Dolça
Boníssimessss. Moltes gracies.
Petonets
Aquest és un dels meus plats preferits!!! amb la gana que tinc ara mateix per favoooorrrrr, què bones!!!! un petonàs
ResponEliminaHOLA SION, GUAPA TU
ResponEliminaA MI M ´AGRADEN MOLT, PERÒ EM PASA EL MATEIX QUE A LA JOANA, PERÒ JO SI QU´EN FAIG, NOMÉS PER MI...
PETONETS SUSANNA
Que bones les favetes acabades de collir, a mi m'agraden així, cues amb una mica de pa.
ResponEliminaPetons
Mª Jose-Dit i Fet
ResponEliminaEstaven molt bones, no et puc convidar, no en queden o sento.
Petonets
SUSANNA
Es la solució per poder-ne menjar.
Petonets
Dolorss
Jo crues no, però nomes escaldades si i també molt estam bones.
Petonets