TAPAS IV
PITA AMB CRESTA
INGREDIENTS
INGREDIENTS
200 g botifarra o carn picada
Formatge rallat
“Tranchetes”
Oli
Sal
Pebre
Barretàs ó panets d’aperitiu
Talls de formatge del nostre gust o parmesà
Aquest és un plat que al meu fill gran li encanta, dons quan era petit era l’única manera de que mengés bé la carn. Ara normalment el poso com una tapa.
Si hem comprat botifarra, li traiem la pell, posem a un plat, amb la forquilla separem una mica la carn, perquè ens quedi més solta. Si ho fem amb carn picada ens cal salpebrar.
A una paella hi posem una mica d’oli i botifarra ó la carn picada, tornem a xafar-la, a foc lent hi anem posant el formatge rallat mica amb mica, per tal que es fonguí i se’ns incorpori molt bé, quan ja tinguem tot el formatge rallat incorporat, posem els tranchetes trencats a trossos, ens quedarà com una crema molt espessa.
Obrim els panets per la meitat i omplim del preparat.
A sobre hi posem un tall de formatge, o la cresta.
PER A LES CRESTES DE PARMESÀ
A una bandeja pel forn hi posem paper d’alumini estenem el formatge parmesà, fent petites piletes, la posem al forn que tindrem preescalfat, fins que ens quedi daurat. El temps depèn del forn de cadascú.
Esperem a que es refredin i llestes.
Formatge rallat
“Tranchetes”
Oli
Sal
Pebre
Barretàs ó panets d’aperitiu
Talls de formatge del nostre gust o parmesà
Aquest és un plat que al meu fill gran li encanta, dons quan era petit era l’única manera de que mengés bé la carn. Ara normalment el poso com una tapa.
Si hem comprat botifarra, li traiem la pell, posem a un plat, amb la forquilla separem una mica la carn, perquè ens quedi més solta. Si ho fem amb carn picada ens cal salpebrar.
A una paella hi posem una mica d’oli i botifarra ó la carn picada, tornem a xafar-la, a foc lent hi anem posant el formatge rallat mica amb mica, per tal que es fonguí i se’ns incorpori molt bé, quan ja tinguem tot el formatge rallat incorporat, posem els tranchetes trencats a trossos, ens quedarà com una crema molt espessa.
Obrim els panets per la meitat i omplim del preparat.
A sobre hi posem un tall de formatge, o la cresta.
PER A LES CRESTES DE PARMESÀ
A una bandeja pel forn hi posem paper d’alumini estenem el formatge parmesà, fent petites piletes, la posem al forn que tindrem preescalfat, fins que ens quedi daurat. El temps depèn del forn de cadascú.
Esperem a que es refredin i llestes.
CORONA DE FALS XANTGURRO
INGREDIENTS
Proporció a utilitzar per persona:
Un musclo, una anxova, un palet de cranc, i així successivament fins a aconseguir la quantitat adequada segons els que vulguem preparar.
Una bona llauna d'anxoves en oli, preferiblement amb poca sal.
Una llauna de musclos al natural. Importantíssim: no val ni un musclo en escabetx, ni fregit, ni al vapor.
Uns palets de cranc ó de surimi sense congelar.
Maionesa casolana amb un oli d'oliva 0,4 °
Un quart d'una ceba dolça petita
2 taps de vi fi sec
Palets de pà
Poseu en un got de la batedora la mateixa quantitat de musclos, anxoves i palets de cranc, aquests darrers els haurem descongelat prèviament, i la ceba a trossets. Batre fins aconseguir una textura espessa. Afegir el vi, un parell de cullerades de maionesa. Tornar a barrejar amb una cullera o amb la batedora. Finalment tallarem amb ganivet molt finament 4 palets de cranc. Afegirem a la barreja i remenar, ja no batre. Això li donarà la textura de la carn de cabra.
A partir d'aquí comença la tasca de donar-li el toc final. Normalment amb aquesta proporció queda ideal però després hi ha el gust de cada casa.
Presentació amb el paté i palets podem fer unes mini corones individuals, la mar d'aparents.
Greixar un cèrcol d’emplatar, posar el paté dins i amb una cullera allisar.
Desmotllem amb compte, si la textura és molt espessa es queda col•locat perfectament. Enganxar els palets de pa, i lligar amb una cinta i podem presentar a la taula. Acompanyar amb una bona safata de llesques de pa (faran falta)
Per cert, si tinguéssim un cos de cabra guardat d'alguna altre ocasió, podeu posar el paté dins, i així la suggestió ja és total.
Aquesta recepta es de Webos fritos.
Hola Sió , com estas maca??
ResponEliminaTot això m´agrda molt a mi , però massa feina i jo no tinc tanta paciència...
Hola guapi, em sembla un pintxo mol bó, per a posar com entrant, ja he pres nota.
ResponEliminaMuxuak Petonets
Quins entrants més encertats!m'apunto les idees!!fins dv, ja tinc ganes de coneixer als responsables de FEM UN MOS...
ResponEliminaHola bonica, aquest pintxo és realment bo, i la carlota made in Su és genial. Molts petons.
ResponEliminaMe gustan los dos, son exquisitos.
ResponEliminaBesos
Totes dues propstes m'agraden, sobretot la segona que té una presentació molt vistosa!
ResponEliminaM' encanten les tapes i totes dues són molt bones. M' anoto les receptes.
ResponEliminaptns.
sion, nó has puesto si te sobraron algunos, tan sólamente era por saberlo pára ir a probarlos.......entraetes molt bones sion, saludos paco
ResponEliminaEls Peixos
ResponEliminaTot es posar-se, i si a sobre t`agrada no fa mandra
Molts petons
Rosa
M`agrada que trobis bons els meus pintxos, tenint en compte que vens del país dels pintxos
Petons
Mercè
Jo també tinc ganes de conèixer-te, fins divendres
Petons
La cuina vermella
Gracies, es un pinxo fet al principi per obligació i ara per gust, i la carlota quan vaig veure la recepta al bloc de la Su amb va encantar
Petons
Cocinica
ResponEliminaMuchas gracies
Besos
Gemma
La presentació i el contingut, sembla ben bé xangurro.
Petons.
Annafs
Totes dues son mol agraidas a taula.
Petons
Paco
La pròxima vez te aviso para que lo pruebes jejeje
Un abrazo
un 10 en presentació i originalitat... segur que M.H. en gust i sabor
ResponEliminaUna abraçada
Quins pintxos més atractius! be, pinxo el primer el segon es un senyor plat! :-)
ResponEliminaM'encanten les butifarres i les faig de totes maneres, però mai se m'havia acudit acompanyarles així d'un panet. Que bo!! :-)
petons bonica :-)
Ai el vostre fill gran!! És el fan número 1 de la pita!! (i de la truita de patates jejeje). A veure si el fem un homenet entre tots, que l'altre dia vaig flipar quan va tastar el peix i el foie... i a sobre després a casa també va tastar el rap!! Sembla que potser anem per bon camí... Petons!!
ResponEliminaStHilari
ResponEliminaGracies, estaven molt bones.
Una abraçada
Maduixa
Gracies queden força be, es un altre manera de menjar-se-les si també t’agrada el formatge.
Petonets
Maria08820
Nosaltres també en varem quedar parats, dons ja en portem tres, sa de repetir el experiment.
Xata un peto molt fort.
La veritat es que a més de que deu estar tot molt bo, la imatge que ho doneu es boníssima... Fan molt de goig. Felicitats
ResponEliminaLa primera tapa és ideal per menjar-te-la d'"un mos" jejej.
ResponEliminaLa segona podriem elevar-la a la categoria de plat!!!!
PTNTS
Dolça
Sion, totes dues m'agraden, però haig de reconèixer que la presentació de la segona és molt original i sorprenent! ;)
ResponEliminaPetons!
Ricard Sampere
ResponEliminaMoltes gracies, la veritat es que estan molt bones
Petons
Dolça
La segona també te la pots menjar d`un mos, sembla mes gran de lo que es.
Petonets
Mercè
Si quan la vaig veure, no m`en vaig poder estar de copiar-la
Molts petons
Quina bona idea la primera recepta, la meva filla no soporta la carn picada, li dona fastig, i així estic segura que no dirà absolutament res!!!!Es perfecte, ja et diré!!!Petons
ResponEliminaEl meu fill de petit no volia carn de cap manera, aquesta va ser la solució. Desitjo que també et vagi ve.
ResponEliminaPetonets
I a fé de deu que va funcionar!!! Ara soc un autèntic apassionat de la carn, de la pita i com bé diu la meva senyora, de la truita de patates, però la pita és sencilla de fer i està boníssima!!!
ResponElimina