VISITA A LACTIUM VIC
Aquest dissabte vam assistir a la segona edició del Lactium Vic, era la nostra primera visita a aquesta fira.
La fira aquest any s`organitzava a la Rambla del Passeig, ja que a la Plaça Major hi havia el Mercat que cada dimarts i dissabte es fa tradicionalment a Vic.
Ès una fira dirigida tant a professionals organitzent el 1er Fòrum del formatge, el 2on concurs de formatges, com al públic en general. Enguany la fira va aplegar a 60 formatgers amb més de 150 varietats, de diferents indrets de Catalunya, com de l`estat espanyol. (Euskadi, Galícia, Menorca, Valladolid, Caceres, etc.) .
El concurs es feia a una carpa, oberta i entre els vint-i-sis jutges vam reconèixer al cuiner Pep Nogué. A la mateixa carpa es podien fer tasts, i maridatges amb vi, a preus populars.
A part de les diferents parades de formatge, també n`hi havian de vi de la D.O. Pla de Bages, una d`aquestes parades era de les bodegues Artium que estan recuperant el raïm Picapoll amb el qual elaboren un vi jove i un de més envellit en bota, cervesas artesanes del Montseny, coques de Perafita, melmelades i fruits secs.
Desprès de tastar un munt de formatges vam decidir fer les nostres compres.
Decantant-nos per un Cremós de Mas Alba que feia tems volíem provar, un formatge cremós de pasta tova elaborat amb llet crua de cabra coagulada amb herbacol, un plaer pels sentits.
Un tros de formatge de llet crua de cabra del Terrós amb mes de 60 dies de maduració de la mateixa formatgeria.
Serrat Gros de Ossera fet amb llet de cabra alpina del seu propi ramat.
Un tros de blau del Moli de la Llavina de llet de vaca, aquet formatge es el pioner dels blaus a Catalunya.
Un Tou de Til•lers Roi, i un Serrat del Triador Roi de llet de vaca del Tros de Sort.
Mig Idiazabal de Pedro Zuzuarregi.
Hauríem volgut comprar molts mes però la butxaca no donava per tant.
També s’organitzava un concurs de munyir la vaca, on fora de concurs un grup molt nombrós de criatures miraven de fer sortir llet de les mamelles d`unes vaques artificials.
Els resultats del concurs de formatges de les diferents categories els trobareu aqui
Com haureu disfrutat amb tants formatges, segur que estaven tots d' alló més bons.
ResponEliminaPetons.
els fomratges m'agraden però em quedo amb els vins de la meva comarca
ResponEliminapetons
Ohhh!! m'encanta el formatge i la llet! aquesta es la meva fira, a veure si per la propera vegade hi puc anar!!
ResponEliminaPetonets!
Herbacol, estic intentat aconseguir-ne per a fer el meu propi formatge fresc a casa i de moment res de res.
ResponEliminaEl Lactium és una assignatura pendent. A veure si l'any que ve...
Estimada, com l'Òscar, el lactium és una assignatura pendent. ENs ho apuntem per anar-hi l'any vinent. Molts petons.
ResponEliminaQuin bé de Déu de formatges!. Nosaltres som molts formatgers, i alguns els reconec, però n'hi ha tants...
ResponEliminaBé, ja ens recomanareu el que us hagi agradat més!
Hola sion i miquel!us vaig trobar a faltar el divendres a la classe de'n David Lienas...Pel que es veu vau gaudir d'allò més amb aquesta estupenda mostra!, a mi el formatge m'agrada però sempre que sigui suau al paladar, i sobretot calentó...ummmmmm...A reveure!
ResponEliminasion, aquestes fires me encanten, em recordu que desde xicotet iá vicita-va els fábriques de alimentació de tot arreú........paco
ResponEliminaCaram, vau fer unes bones compres, vau sortir ben carregats de formatges!
ResponEliminaM'hauria agradat veure el concurs de munyir la vaca, je je je...
Vic és preciós, de manera que passejar-se per la fira de formatges ha de ser una manera magnífica de passar un bon diumenge ;)
Apuntats la llista de formatges que vàu comprar. Conec el d'Ossera i és...diví!
ResponEliminaQuina fira més interessant! M'agraden molt els formatges, de tot tipus, si més no els tasto, l'únic que passa és que llavors si un m'agrada no recordo d'apuntar-me'n el nom i llavors ja no ser quin és aquell tant bo que havia comprat la darrera vegada. Grrrrr!
ResponEliminaI jo també hagués sortit ben carregadeta, són una debilitat.
Una abraçada.
Quina selecció que vareu fer eh?. M'encanten els formatges... Fins fa un parell d'anys a la nevera, sempre hi havia una campana amb assortiment... però un dia en un anàlisis rutinari, em van dir "eisss... que el colesterol està una mica alt".. i vaig passar de menjar-ne a diari, a fer-ho "en ocasions".
ResponEliminaLA COCINERA DE BETULO
ResponEliminaNosaltres som uns enamorats dels formatges i vam gaudir moltísim.
Petons
Lidia
Es una zona vinícola molt interessant i poc coneguda.
Petonets
Laura
A nosaltres la llet no, però el formatge ens encanta
Petons
Starbase
A la fira hi havia una parada ham productes per fer-te tu mateix el formatge, hi havia quall però no se si herbacol
Una abraçada
La cuina vermella
ResponEliminaEs la fira ideal pels adictes al formatge, la recomano
Petonets.
Gloria
Serà difícil dons tots els que vam comprar ens encanten
Molts petons
Mercé
No vam poder venir per un compromís el divendres a la tarda, la fira es molt interessant hi ha tot tipus de formatges i per tots els gustos.
Un petonas
Paco
A nosaltres també ens agraden totes les visites a llocs relacionats amb la bona teca.
Una abraçada
Gemma
Nosaltres el concurs en si no el vam veure, paro abans van deixar pujar la canalla i va ser d`allò mes divertit
Petonets
Visc a la cuina
ResponEliminaSon diferents tipus de formatges però tots mol bons amb el seu estil
Petons
Gemma – Guspires que viatgen amb el vent
He obert una pagina al ordenador per anotar els noms, es una idea.... sempre sabràs els que mes t’agraden jejeje
Petons
Ricard Sampere
La salut es lo rimer, però bé algun cop pot caure un bon formatge
Una abraçada
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaJo vaig estar a la primera edició i vaig tornar a casa amb la butxaca buida i una bossa en plena. Es la fira ideal pels amants del formatge.
ResponEliminaMuas!
Una excel:lent manera de passar el dia, però jo no hagués pogut tornar tan carregada ja que el tiet colesterol em té una miqueta amenaçada!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
UAUUUUUUUU!!! quin POST , noltros també ens agraden molt els formatges i ara gràcies a tu tenim una llista seleccionada per experts per a poder gaudir . A mi també m'hagués agradat veure munyir la vaca i fins i tot m'hagués agradat provar-ho.
ResponEliminaTal vegada qualque any hi podran anar.
Moltes gràcies , Sion.
Una abraçada
Que feria mas chula!ya veo que disfrutaste comprando quesos,a mi me pasaria lo mismo,me encantan.
ResponEliminaBesets.
mmm..formatges...hi volia anar diumenge...però sempre surten coses!!!
ResponEliminaSort dels posts!!!
Ptnts
Iep, una gran fira, jo també hi vaig ser :-)
ResponEliminaMira ...aquesta si que m´agradaria d´anar-hi ....l´any que ve...
ResponEliminaGemma
ResponEliminaA nosaltres ens va passar aquet any, hi han tants formatges i tots tan bons
Petons
Dolça
Es una llàstima lo del “tiet” però segur que algun hauria caigut
Mols petons
Xisca
Va ser un dia molt productiu, primer els formatges ascla i desprès vam anar al mercat, i algun que altre producte vam comprar
Petonets
Mesilda
Es una fira pels formatgers, i per gaudir
Petons
Marta
ResponEliminaEs veritat sempre pots assabentar-te de coses
Molts petons
Surfzone
Llàstima no ens trobéssim, molt bona fira.
Una abraçada
Els peixos
Es una fira força interessant per els formatgers
Un petonas
Soy adicta a los quesos!!! que buenos!!
ResponEliminaSaludos cris
Nosotros también, son tan buenos.
ResponEliminaBesos