LLUÇ AMB BOLETS
INGREDIENTS
6 talls de lluç
200 g. cloïsses300 g. bolets variats
½ got de cervesa
1 ceba petita
50 g. mantega
Oli d’oliva
Sal
Netegem els bolets. Reservem (aquesta operació no ha fet falta doncs aquests son dels que hem quedaven al congelador de la passada temporada).
Les cloïsses les posem a una olla amb la meitat de
la cervesa a foc fort i esperem que s’obrin, amb un colador molt fi, filtrem el
brou que sobra, tornem a posar-lo a l’olla i el fem reduir a la meitat, llavors
posem una nou de mantega. Reservem
Posarem una paella al foc amb la resta de mantega, els bolets i una mica de l`oli que porten de confitar-los, donem unes voltes, escorrem i tornem a posar a
la paella per confitar la ceba picada, salpebrem.
Amb la salsa que ens ha quedat dels bolets, hi
anem afegint brou del que tenim reservat, fins que ens quedi una salsa ben
lligada, si fes falta podem empolsar amb una mica de farina.
Salem el lluç, l’enfarinem hi el fregim a una paella amb oli,
durant uns tres o quatre minuts per cada cantó o fins que el tinguem al nostre
gust.
Per servir posem primer els bolets, el lluç a
sobre i la salsa pel voltant, las cloïsses sobre la salsa.
Com queda de bé el (bon) lluç fregit com aquest... Quan era petit, del que sobrava el menjava al dia següent per esmorzar amb pa amb tomàquet.
ResponEliminaI ara també m'agrada menjar-lo al vapor... Aconseguir que em tallin un parell de talls molt gruixuts ("no se li courà!" diu alguna peixatera.. :)..) i al vapor a la vaporera amb un raig d'oli al final, queda bonissim...
Però fregit com el vostre... sempre és un èxit.
Una abraçada..!
Si quan en faig en queda algun tall, fred amb pa amb tomàquet tal i com dius es una festa l’endemà
EliminaUna abraçada
Amb bolets queda un plat bo i lleuger.
ResponEliminaRecordo que el meu pare feia com diu en Ricard, es menjava el lluç que sobrava l'endemà amb pa amb tomàquet.
Petons.
A casa els pares ja es feia, i ara es fa a casa, inclús algun cop n’he fet més perquè en quedi
EliminaPetons
Jo, a casa, de lluç en faig sovint. Ens encanta !!!Fet així es un lluç de festa!!!
ResponEliminaI com diu en Ricard...amb pa amb tomàquet es boníssim...
Petonets.
Es un plat de diumenge.
EliminaI només fregit i si pot ser fred, amb pa amb tomàquet ja es una delícia
Petons
queda una combinacion muy buena y frito mejor de gusto
ResponEliminauna abraçada
Si, que la combinació queda bé
EliminaUna abraçada
un mar i muntanya dels que a mmi m'agraden!! deliicios plat! petons
ResponEliminaMoltes gracies
EliminaPetons
Que bo, sión, aquests llucets a rodanxes són els que més m'agraden... i veig que això de cuinar amb cervesa continua! N'hauré d'aprendre de tu, perquè en sóc inexperta... petons!
ResponEliminaAixí a rodanxes queda molt bé.
EliminaEs que no m’agrada el vi i tampoc el sabor que dona als plats. A més la cervesa espessa les salses jejeje
Petons
A quina hora dieu que haig de venir a dinar? :)
ResponEliminaEt va bé cap allà les dues, però avisem :))))
EliminaPetons
Però quin plat més saborós!! M'encanta!!! Petonets
ResponEliminaMoltes gracies
EliminaPetons
Sión i Miquel; Un bon plat -mar i munytanya- aplaudit per les cloïsses fan d'aquest plat un plat de festa.
ResponEliminaQue vagi de gust Miquel i Sión¡¡ :-D
Amb l’aplaudiment que te aquest mar i muntanya, no pot ser d’un altre manera!!!
EliminaUna abraçada
Un plato buenisimo...me apunto!
ResponEliminaBessets.
Moltes gracies, si el proves ja amb diràs
EliminaPetons
Mai l´he provat amb bolets. M´heu venir les ganes de cuinar-lo.
ResponEliminaAmb bolets li dona un toc diferent i sorprenentment bo
EliminaPetons
Lluç, bolets, cloïsses, per on comen-so a menjar?? es que tot m'agrada...
ResponEliminauna abraçada..