CREMA DE CALÇOTS
INGREDIENTS
14 calçots
1 patata
mitjana
Aigua
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Pelem la patata,
la tallem petita com per fer truita. Reservem
A una paella
posem oli i la portem al foc, quan el tinguem al calent, posem la patata que
tenim reservada. Dels calçots en reservem un, la resta els tallem petits hi els
posem a la paella, salpebrem el conjunt, cobrim d’aigua, deixem a foc lent que
es vagin confitant, si s’acaba
l’aigua, en posem una mica més, fins que amb la forquilla els podem aixafar.
Quan siguin tendres, els triturem i els passem pel colador xinès.
El que tenim
reservat el tallem a rodelles i el fregim amb tempura.
Per servir, al
plat posem la crema de calçots, sobre la crema fem una muntanyeta amb les rodelles amb tempura, acabem amb una
cullerada de romesco.
Menjar calçots sense por a tacar-se. Ja m'hi apunto.
ResponEliminaque es bona!! jo tambe n'he fet i m'agrada molt!! son molt versatils els calçots..no només serveixen per calçotades...petons
ResponEliminaJo no trobo cap gràcia a menjar calçots torrats, però una crema d'aquesta em vindria molt bé a aquestes hores. Seria un sopar d'allò més bo!
ResponEliminaPetons
Aquest any estic descobrint un munt de receptes amb calçots...no em podia imaginar que fossin tan versàtils! Petons!
ResponEliminaMolt bona idea, els he de provar d'aquesta manera. Una abraçada !!
ResponEliminaoh que bona, Sión! A més de nutritiva ha de tenir un gust boníssim, aquesta crema! Queda apuntada, que un dia d'aquests en vull comprar, de calçots. petons
ResponEliminam'encanta, una manera original i diferent de menjar els típics calçots amb romesco. I molt vistosa i elegant!
ResponEliminaPer molts anys Sión, que passis un gran dia d'aniversari!!!
Doncs si que en són de versàtils!! poc a poc anem descobrint diferents maneres de fer els calçots! aquesta crema ha de ser ben bons! petons
ResponEliminaM'agrada la idea de poder menjar calçots sense pitet, guants de plàstic i tota la pesca!! M'ho apunto!
ResponEliminaPetonassos
Aixo si que es aprofitar els calçots al màxim!!!
ResponEliminaPer cert, felicitats atrassades...he estat uns dies malalta i no he obert l'ordenador per res i s'em va pasar el teu aniversari...disculpa.
Petonets.
Qué bo! No ho havia pensat mai... tenim els calçots tant tancats a la única tradició dela calçotada que no pensem que són una ceba normal i que es pot utilitzar per fer mil coses més. Ara que es temporada hem d'aprofitar-los, ben fet!
ResponEliminaMire