CASSOLA DE PEIX I MARISC
INGREDIENTS
2 talls de salmó
2 talls de lluç
1 sípia
6 gambes
½ k de musclos
¼ k de cloïsses
1 ceba petita
2 tomàquets madurs
1 got de cervesa
Ametlles torrades
Farina
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
A una cassola amb una tassa d’aigua posem els
musclos, la portem al foc, un cop oberts els retiren una clova. Reservem
A la mateixa cassola obrirem les cloïsses,
quan les tinguem obertes les reservem, així com el brou que ha quedat.
Salpebrem, enfarinem i fregim una mica el salmó
i el lluç. Reservem.
Amb l’oli que ens ha sobrat, sufragui’m a foc
molt lent la ceba picada, quan sigui daurada afegim el tomàquet ratllat, un cop
tinguem tots aquests ingredients al punt, afegim la picada amb les ametlles,
donem unes voltes i posem la cervesa.
Deixem reduir una mica la cervesa, llavors
incorporem la sípia, el calamar i el brou que tenim dels musclos i cloïsses,
deixem coure tot el conjunt uns deu minuts a foc mitjà.
Passat el temps incorporem a la cassola el salmó
i el lluç que tenim fregits, així com les gambes, deixarem coure tot el conjunt
uns cinc minuts, llavors afegim els musclos i les cloïsses deixem cinc minuts
més perquè s’amalgamin tots els sabors.
A mi m’agrada que reposi una mica, per tornar-ho
a escalfar al moment de menjar.
Jo normalment hi poso lluç i rap... però amb salmó també ha de ser ben bona.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Això és una senyora cassola...plat de festa i per menjar en bona companyia! Petons!
ResponEliminaque bo
ResponEliminadoncs si, aquestes cassoles m'apassionen! a sucar pa! petons
ResponEliminaAmb salmó no l'he fet aquest plat, aixó que es un peix que m'agrada molt.
ResponEliminaDonen ganes d'agafar un bon troç de pa i coneçar a menjar.
Petons.
Amb aquests ingredients esdevé un plat de luxe, d'èxit garantit.
ResponEliminaJo també sóc de l'opinió que el plat guanya deixant-lo reposar.
Una abraçada.
Per sucar-hi pa, Sión!
ResponEliminaUna possibilitat canviar la cervessa per conyac i flamejar-ho abans de possar el brou
ResponEliminaEl sabor sec del conyac i va be