PLATILLO DE RAMPOINES
A casa els pares de tant en tant feien aquest
platillo de rampoines, com l’anomenava la Mare. Consistia amb pits de xai, ales de
pollastre, restes de conill, salsitxes i el que trobaven a la fresquera, i si
era temps de bolets, algun també anava a la cassola, tot fet a l’allet.
Aquesta cassola als de casa també els agrada,
doncs de tant en tant la preparo.
M’he adonat que no la tinc al bloc, o sigui
que hi poso remei, aquí la teniu.
INGREDIENTS
½ conill
2 pits de xai
4 salsitxes
4 ales de pollastre
Bolets de temporada
2 gots de cervesa
2 gots d’aigua
Sal
Pebre negre
1 cap d’alls
Quan comprem el conill i els pits de xai,
demanem que ens ho tallin a trossos petits.
Les salsitxes les tallem a trossos d’uns 3 cm.
Les ales de pollastre les dividim en tres
trossos, aprofitant les seves juntures.
Posem oli a una cassola i la portem al foc.
Mentrestant salpebrem les carns, excepte les salsitxes que ja estan amanides.
Quan tinguem l’oli calent, anirem posant-hi 3 o 4 grans dalls i les carns, per
enrossir-les per tots costats. És important no posar-ne massa de carn a la
vegada, i quan veiem els alls massa enrossits els retirem i en posem de nous. Les
carns tal com es van enrossint, les reservem a un plat, fins que les tinguem
totes.
En aquest punt, traiem els alls, tornem a
posar les carns a la cassola, posem la resta d’alls que tindrem laminats, donem
unes voltes, afegim la cervesa i l’aigua, deixem coure a foc suau, durant una
mitja hora, o fins que les tinguem al nostre gust. Si fes falta, podem posar-hi
una mica més de cervesa i d’aigua.
Encara ho tinc pendent, això de cuinar amb cervesa. Quina bona pinta que fa aquest platillo, Sión!
ResponEliminate questa per lleparse els dits
ResponEliminaM'entusiasmen aquests platillos Sion. Jo els acabo amb una picada de carquinyoli, all i julivert.
ResponEliminaM'apunto el cuinar-ho amb cervessa.
PTNTS
Dolça
No n'he provat mai cap de similar, però fa molt bona pinta!! a més el toquet de cervesa als guisats és genial. Un petó!
ResponEliminaI tant que cal aprofitar-ho tot i els platillos són una molt bona opció. El toc de cervesa és també interessant.
ResponEliminaUna abraçada.
Doncs molt bo aquest platillo! Me l'apunto! un petó!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"