MOS DE VERAT FUMAT
INGREDIENTS
4 filets de varat fumats
1 poma Grand Smith
Pa de coca
Formatge Kuadrat de Tros de Sort
Rucula
Cogombres amb vinagre
PER PREPARAR EL VERAT FUMAT
Sal
Sucre
Oli d’oliva
1 culleradeta de pols de fum
Quan comprem els varats demanem que ens
treguin l’espina central i les petites dels costats.
Barregem la sal i el sucre, a un recipient
posem una capa de la barreja, els filets i una altra capa de sal i sucre, tapem
i deixem a la nevera vuit hores.
Passat el temps, netegem molt bé tota la sal,
si fes falta amb raig d’aigua, després l’assequem molt bé, que no ens hi quedi
gens d’aigua.
A un bol posarem oli d’oliva i la pols de fum,
remenant molt bé perquè se’ns dissolgui totalment, posarem els filets i
cobrirem totalment amb oli d’oliva, ho portem a la nevera, deixem uns quatre dies
i ja els tenim llestos (si ens agrada, més fumat podem posar-hi una mica més de
pols de fum, i deixar-lo un altra dia mes).
Si en fem una bona quantitat per anar-ne
menjant, a la nevera se’ns guardaran molt bé durant un parell de mesos.
PER PREPARAR EL MOS
Tallem la poma a rodanxes no gaire gruixudes..
Trossegem els filets de verat.
Untem al pa amb la crema del formatge Kuadrat.
A sobre posem mitges llunes de poma, uns trossos de cogombre, i els trossos de
filets de verat. Acabem amb alguna fulla de rucula.
que bo
ResponEliminaA mi els verats fumats m'encanten...bé, tot el peix fumat...o sigui que aquests entrants em farien gaudir de valent! Petons!
ResponElimina