TURBOT I CARXOFES A LA SALSA DE JULIVERT
INGREDIENTS
4 talls de turbot
2 talls de pernil
4 carxofes
1 gra d’all
Julivert
Farina
1 copa de vi blanc
Oli d’oliva
Sal
PER LA SALSA DE JULIVERT
1 ceba
Fulles de julivert
Oli d’oliva
1 nou de mantega
Maizena
Sal
Pebre negre molt
Vi blanc
Quan comprem el turbot demanem que ens el
facin a talls, 2 de cada llom.
Amb les espines, el cap i julivert, preparem
un brou. Deixem coure uns 10 minuts, passat el temps el colem i reservem.
Per preparar la salsa de julivert: Tallem
petita la ceba i la sufragui’m amb un raig d’oli, la mantega, un polsim de sal
i un de pebre. Afegim les fulles de julivert, hi aboquem una mica del brou que
tenim reservat, deixem coure uns 2 minuts. Triturem i passem per un colador fi.
Lliguem la salsa amb Maizena.
Piquem finament l’all, i el sufragui’m amb un
raig d’oli. Afegim el pernil tallat molt petit i un polsim de farina. Donem
unes voltes, afegim els cors de les carxofes, tallades com més ens agradin, un
raig de vi blanc, una mica de brou i julivert picat. Deixem coure uns cinc
minuts. Rectifiquem de sal si fes falta, doncs amb el pernil gairebé no cal.
Preparem uns xips de carxofes com tinguem
costum de fer-los. Reservem
Salem els talls de turbot, els courem a una
planxa amb un raig d’oli.
Per servir, al fons del plat posem la salsa de
julivert. A sobre posem el turbot, els talls de carxofes i les xips.
quina pinta mes bona
ResponEliminaEs un peix molt fi, amb les carxofes i la salsa de julivert sembla un plat de cinc forquilles.
ResponEliminaPetons.
Això és un plat de festa grossa!
ResponEliminaAquí tenim un plat de festa major Sion""
ResponEliminaPTNTS
Dolça