MIL FULLS DE FETGE GRAS, PERNIL I PEBROTS DEL PIQUILLO
INGREDIENTS
5 talls de fetge gras
50 g de talls fins de pernil
6
pebrots del piquillo
Vinagre de Xeres
Greix d’ànec
Sal
Pebre negre
150 g de cigrons bullits
Preparem la melmelada de piquillos. Els
escorrem del seu suc, el reservem, els tallem a tires i els sufragui’m amb una
mica de greix d’ànec. Afegim el suc que tenim reservat i deixem coure molt
lentament durant uns 30 minuts.
Passat el temps, afegim-hi una culleradeta de
vinagre de Xeres, salpebrem i reservem.
El fetge gras el posem a un bol, amb un got
d’aigua, un grapat de sal i 6 glaçons de gel, deixem duran una mitja hora per
dessagnar. Passat el temps els traiem i amb paper de cuina els eixuguem i
reservem a la nevera fins al moment de preparar el plat.
Mentrestant preparem una crema de cigrons.
Posem a un cassó els cigrons amb la seva aigua per escalfar-los. Quan siguin
calents els posem al got de la batedora amb un raig d’oli i una mica del suc de
coure’ls. Afegim un tall de fetge gras tallat a trossets. Triturem fins que ens quedi un puré una mica
consistent, si fes falta podem posar-hi una mica més de l’aigua de cocció dels
cigrons.
Per emplatar, posem un cercle al plat, omplim
el fons amb un tall de foie, a sobre uns talls de pernil, repetim de foie i de
pernil, acabem amb foie. Premsem lleugerament i acabem amb una capa de la
melmelada dels piquillos que tenim reservada.
Servirem fred, acompanyat d’unes cullerades de
la crema de cigrons amb foie i una de melmelada de pebrots del piquillo.
Impresionante bocado!!! Tiene que estar buenísimo!! Bss.
ResponEliminaLo estaba. Muchas gracias!!
EliminaBesos i feliç anño.
Mmm...una bona tapa festiva! De luxe!
ResponEliminaPetonets,
Olga
començar un any nou s'ho mereix!!
EliminaPetons i bon any