MIL FULLS DE FETGE GRAS, PERNIL I PEBROTS DEL PIQUILLO






INGREDIENTS        

5 talls de fetge gras
50 g de talls fins de pernil
6  pebrots del piquillo
Vinagre de Xeres
Greix d’ànec
Sal
Pebre negre
150 g de cigrons bullits

Preparem la melmelada de piquillos. Els escorrem del seu suc, el reservem, els tallem a tires i els sufragui’m amb una mica de greix d’ànec. Afegim el suc que tenim reservat i deixem coure molt lentament durant uns 30 minuts.

Passat el temps, afegim-hi una culleradeta de vinagre de Xeres, salpebrem i reservem.

El fetge gras el posem a un bol, amb un got d’aigua, un grapat de sal i 6 glaçons de gel, deixem duran una mitja hora per dessagnar. Passat el temps els traiem i amb paper de cuina els eixuguem i reservem a la nevera fins al moment de preparar el plat.

Mentrestant preparem una crema de cigrons. Posem a un cassó els cigrons amb la seva aigua per escalfar-los. Quan siguin calents els posem al got de la batedora amb un raig d’oli i una mica del suc de coure’ls. Afegim un tall de fetge gras tallat a trossets.  Triturem fins que ens quedi un puré una mica consistent, si fes falta podem posar-hi una mica més de l’aigua de cocció dels cigrons.

Per emplatar, posem un cercle al plat, omplim el fons amb un tall de foie, a sobre uns talls de pernil, repetim de foie i de pernil, acabem amb foie. Premsem lleugerament i acabem amb una capa de la melmelada dels piquillos que tenim reservada.

Servirem fred, acompanyat d’unes cullerades de la crema de cigrons amb foie i una de melmelada de pebrots del piquillo.




Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars