DINAR DE SUSHI
És la segona
vegada que preparo Sushi, i no serà l’ultima, aquesta vegada ha quedat una
variació força bona pel meu gust.
INGREDIENTS
350 g d’arròs
especial per “sushi”
½ l d’aigua
1 culleradeta de
sal
2 culleradetes de
sucre
4 cullerades de vinagre
d’arròs
Alga nori
Tonyina
Mango
Salmó marinat
Verat marinat
Llagostins
Poma Grand Smith
Salsa de soja
Per preparar l’arròs vaig seguir les instruccions del fabricant. Netegem-lo
unes quantes vegades, fins que l’aigua quedi transparent.
Posem-lo a una cassola coberta d’aigua, deixem coure uns tres minuts a foc
fort, passat el temps, reduïm el foc al mínim deixem coure uns deu minuts.
Passat els temps, apaguem el foc, deixem reposar tapat uns cinc minuts més.
Mentrestant a un cassó posem el vinagre, la sal i el sucre, o portem al foc
perquè es dissolguin i deixem refredar.
Passat el temps, aboquem l’arròs a una safata de porcellana. Anirem
refredant l’arròs, afegirem la barreja que tenim preparada del vinagre, a
cullerades i barrejant fins que veiem que queda solt. Tapem amb drap perquè no es
ressequi.
Preparem a un plat els ingredients que vulguem posar-hi, tallats a tires.
Preparem un bol amb aigua freda i un raig de vinagre d’arròs, per poder-nos
mullar les mans abans d’agafar un grapat d’arròs. Així no se’ns enganxarà a les
mans.
Posem l’alga nori
sobre l’esterilla, ens mullem les mans abans d’agafar l’arròs i l’anem posant
sobre l’alga, deixem uns dos centímetres per tots els costats sense posar-ne.
MAKIS
Ara ja és el
moment de posar-hi el farcit, uns amb tonyina i mango.
D’altres amb
salmó marinat i mango, que posarem a uns tres centímetres del costat més proper
nostre.
Enrotllem i
premem a cada gir que li donem al maki, al final la mica d’alga que ens queda a
sota la mullem amb una mica d’aigua i la premem una mica més al final.
CALIFORNIA
ROLLS
Posem l’arròs
sobre l’alga procedint igual que en els anteriors. Però per preparar aquests,
sobre l’arròs posem un tros de paper film, l’hi donem la volta perquè ens
quedi l’alga a sobre.
Farcim uns amb
salmó marinat i mango. D’altres amb verat marinat i poma.
Enrotllem ajudant-nos
amb el paper film, i premem a cada gir que li donem, fins que el tinguem ben
enrotllat.
A un plat posem
una bona quantitat de sèsam negre torrat, passem els rotllos de salmó marinat i
mango, per sobre fins que ens quedin ben impregnats.
A un altre plat
posem el sèsam blanc torrat, passem els rotllos de verat marinat i poma, per
sobre fins que ens quedin ben impregnats.
Un cop els
tinguem tots preparats els tallem a la mida que ens agradin o bé segons la
quantitat que en vulguem.
Agafem un ganivet
molt ben esmolat, que anirem mullant cada vegada que hem de fer un tall.
NIGIRIS
Agafem un grapat
d’arròs per fer com si fos una croqueta. A sobre posem un tall de salmó
marinat, premem perquè quedi ben agafat.
Pelem els
llagostins i els travessem amb una broqueta perquè quedin estirats i els coem a
la planxa amb una gota d’oli, volta i volta. Els retirem la broqueta i els obrim
per la meitat, però que no se separin els dos trossos.
D’una fulla d’alga
en tallem unes tires d’un dit de gruix. Estenem una tira d’alga, a sobre posem
una “croqueta” d’arròs, un llagostí i tanquem l’embolcall.
Servirem
acompanyat d’un bol amb salsa de soja.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada