GUATLLES A L’ESTIL CAÇADORA
L’any passat vaig fer per Internet el curs de
cuina al buit amb Jordi Roca, desprès em van regalar l’envasadora al buit i el
llibre Cuina amb JORDI ROCA a baixa temperatura. Amb el pas del temps això va
cada aparcat.
Però aquest any els Reis m’han portat la
KLARSTEIN una sorpresa que mà fet moltíssima il·lusió, perquè no l’esperava .
Per provar-la, he triat una recepta fàcil i
amb poques hores de cocció. Aquí la tenim.
INGREDIENTS
2 guatlles
50 g d’olives arbequines
8 escalunyes
75 g de cansalada viada
1 tomàquet petit
100 g de xampinyons
½ got de vi ranci
100 g de caldo concentrat d’au
Farigola
½ l. de salmorra (100 g de sal per l l.
d’aigua)
50 g d’oli d’oliva
PER A LES GUATLLES
Les netegem bé i les introduïm a la salmorra
durant 30 minuts. Passat el temps les envasem al buit i les posem a coure en un
bany d’aigua a 65 ºC durant dues hores.
PER A LA SALSA
Cuinem les escalunyes al buit en un bany
d’aigua a 85 ºC durant una hora.
Saltem la cansalada tallada a bastonets fins
que agafi color amb un raig d’oli i hi afegim les escalunyes ja cuinades al
buit. Hi afegim el tomàquet tallat a daus i deixem coure cinc minuts. Finalment
hi afegim les olives i les herbes.
Desglacem amb el vi ranci, deixant evaporar
l’alcohol. Hi afegim el caldo d’au i deixem bullir cinc minuts a foc baix.
PER FINALITZAR I SERVIR
Traiem les guatlles de la bossa, les marquem
en una paella molt ràpidament, a foc alt, i hi afegim la salsa calenta.
Acabem la cocció escalfant tot el conjunt a
foc mitja, mentre anirem cobrint les guatlles amb la salsa.
Recepta del llibre CUINA AMB JOAN ROCA A BAIXA
TEMPERATURA
Aquedat fabulos,una abrasada
ResponEliminaMoltes gracies!!
EliminaUna abraçada