GUATLLES A L’ESTIL CAÇADORA





L’any passat vaig fer per Internet el curs de cuina al buit amb Jordi Roca, desprès em van regalar l’envasadora al buit i el llibre Cuina amb JORDI ROCA a baixa temperatura. Amb el pas del temps això va cada aparcat.

Però aquest any els Reis m’han portat la KLARSTEIN una sorpresa que mà fet moltíssima il·lusió, perquè no l’esperava .


                                   
 














Per provar-la, he triat una recepta fàcil i amb poques hores de cocció. Aquí la tenim.

INGREDIENTS

2 guatlles
50 g d’olives arbequines
8 escalunyes
75 g de cansalada viada
1 tomàquet petit
100 g de xampinyons
½ got de vi ranci
100 g de caldo concentrat d’au
Farigola
½ l. de salmorra (100 g de sal per l l. d’aigua)
50 g d’oli d’oliva

PER A LES GUATLLES

Les netegem bé i les introduïm a la salmorra durant 30 minuts. Passat el temps les envasem al buit i les posem a coure en un bany d’aigua a 65 ºC durant dues hores.

PER A LA SALSA

Cuinem les escalunyes al buit en un bany d’aigua a 85 ºC durant una hora.

Saltem la cansalada tallada a bastonets fins que agafi color amb un raig d’oli i hi afegim les escalunyes ja cuinades al buit. Hi afegim el tomàquet tallat a daus i deixem coure cinc minuts. Finalment hi afegim les olives i les herbes.

Desglacem amb el vi ranci, deixant evaporar l’alcohol. Hi afegim el caldo d’au i deixem bullir cinc minuts a foc baix.

PER FINALITZAR I SERVIR

Traiem les guatlles de la bossa, les marquem en una paella molt ràpidament, a foc alt, i hi afegim la salsa calenta.

Acabem la cocció escalfant tot el conjunt a foc mitja, mentre anirem cobrint les guatlles amb la salsa.

Recepta del llibre CUINA AMB JOAN ROCA A BAIXA TEMPERATURA



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars