CALAMARS AMB PÈSOLS I CARXOFES DEL PRAT
INGREDIENTS
4 calamars
4 calamars
4 carxofes
500 g de pèsols
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 dent d’all
1 copa de conyac
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt
Netegem i tallem els calamars a daus, i les
potes per la meitat. Reservem
Tallem la ceba i l’all ben petits. Reservem
Netegem i tallem els cors de les carxofes en
vuit trossos. Reservem
Posem una casolà al foc amb un raig d’oli i
els calamars tallats. Quan comencin a espetegar, afegim la ceba, l’all i les
carxofes que tenim reservats. Sufragui’m i a mitja cocció, hi trem la copa de
conyac. Un cop s’hagi evaporat hi ratllem el tomàquet.
Quan ho tinguem tot ben sofregit, salpebrem,
hi afegim els pèsols que ja tindrem desgranats, abaixem el foc i tapem la
cassola per ofegar-ho tot.
Deixem coure uns quinze minuts a foc lent. Passat
aquest temps comproven si té prou suc, per deixar-lo fer xup-xup uns deu minuts
més, si no podem afegir-hi una mica d’aigua calenta.
Servim en un plat fondo i una bona barra de pa, que ens farà falta.
Me encanta esta receta, la hago muy parecida a menudo!! Bss.
ResponEliminaEsta buenísima y fácil de preparar!!
ResponEliminaBesos