CALAMARS AMB PÈSOLS I CARXOFES DEL PRAT





INGREDIENTS

4 calamars
4 carxofes
500 g de pèsols
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 dent d’all
1 copa de conyac
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre molt

Netegem i tallem els calamars a daus, i les potes per la meitat. Reservem

Tallem la ceba i l’all ben petits. Reservem

Netegem i tallem els cors de les carxofes en vuit trossos. Reservem

Posem una casolà al foc amb un raig d’oli i els calamars tallats. Quan comencin a espetegar, afegim la ceba, l’all i les carxofes que tenim reservats. Sufragui’m i a mitja cocció, hi trem la copa de conyac. Un cop s’hagi evaporat hi ratllem el tomàquet.

Quan ho tinguem tot ben sofregit, salpebrem, hi afegim els pèsols que ja tindrem desgranats, abaixem el foc i tapem la cassola per ofegar-ho tot.

Deixem coure uns quinze minuts a foc lent. Passat aquest temps comproven si té prou suc, per deixar-lo fer xup-xup uns deu minuts més, si no podem afegir-hi una mica d’aigua calenta.

Servim en un plat fondo i una bona barra de pa, que ens farà falta.



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars