BRAONS DE PORC LACATS A LA CERVESA NEGRA
INGREDIENTS
2 braons de porc
2 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua)
1 poma Grand Smith
1 ceba
3 alls
½ l brou de carn
½ l de cervesa negra
2 patates
Oli d’oliva
Pebre negre
Sal
Introduïm els braons amb la salmorra durant 2
hores. Passat el temps els traiem tota la sal amb un paper de cuina. Un cop
nets de sal, mirem de treure’n les pells que puguin porta. Els lliguem un per
un amb cordill de cuina, perquè no perdin la forma.
Traiem el cor a la poma i la tallem a trossos,
podem deixar-li la pell.
Tallem la seva també a trossos, als alls els matxuquem una mica.
A una cassola posem oli, i enrossim els braons
per tots costats. Els reservem a un plat.
A la mateixa cassola posem a enrossir la ceba
i els alls. Quan la seva comença a transparentar hi aboquem la poma, deixem
coure uns moments.
A continuació afegim la cervesa, deixem que
s’evapori l’alcohol. Posem els braons a la cassola i cobrim amb el brou de
carn. Quan comenci a bullir, abaixem el foc i deixem coure tot tapat a foc lent
durant una hora.
Passat el temps, comprovem si tenim la carn al
nostre gust o hem de deixar coure una estona més.
Quan la tinguem al punt, traiem els braons,
els deslliguem i reservem.
Colem la salsa i deixem reduir ¾ parts, perquè
espesseixi i quedi com caramel. M’entra redueix desengreixem amb l’ajut d’una
cullera.
Un cop reduïda la salsa, hi posem els braons i
els anem banyant fins que els tinguem lacats.
Per acompanyament bullim dues patates, un cop
cuites en fem puré.
Per servir, al plat posem un braó lacat,
acompanyem amb de puré de patata i salsem tot el conjunt.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada