FIDEUÀ AMB CRANC BLAU I LLAGOSTINS
Quan vàrem anar
al Delta de l’Ebre, vàrem comprar uns crancs blaus, va quedar-ne un al
congelador, que m’ha servit per fer aquests fideus.
INGREDIENTS
1 crancs blaus
10 llagostins
2 calamars
1 ceba
2 tomàquets
madurs
2 dents d’all
Fideus
Oli d’oliva
Sal
PER AL BROU
Caps i pells dels
llagostins
250 g de musclos
1 ceba
1 tomàquet
Aigua
Preparem un brou
amb els caps i pells dels llagostins, els musclos, la ceba i el tomàquet.
Posem tots els
ingredients a una olla i els cobrim d’aigua, deixem bullir uns vint minuts,
apaguem el foc, tapem l’olla i deixem reposar una hora.
A la paella
on farem els fideus, posem oli quan sigui calent, posem els alls picats, quan
comencin a transparentar, afegim els fideus, fins que tots siguin daurats per
un igual, els trèiem, els aboquem a una escorredora perquè deixin anar les
restes d’oli.
Amb l’oli que ens ha sobrat saltegem els crancs blaus que els tenim tallats en quatre trossos cadascun, quan han canviat de color, els retirem. Amb el mateix oli posem els calamars que tenim tallats a rodelles i les gambes que tenim pelades, donem unes voltes retirem i o reservem amb els trossos de cranc blau.
Amb l’oli que ens ha sobrat saltegem els crancs blaus que els tenim tallats en quatre trossos cadascun, quan han canviat de color, els retirem. Amb el mateix oli posem els calamars que tenim tallats a rodelles i les gambes que tenim pelades, donem unes voltes retirem i o reservem amb els trossos de cranc blau.
Amb l’oli que tenim a la paella fem el
sofregit de la ceba i el tomàquet, quan el tinguem llest, tornem a posar-hi el
peix i els fideus, unes voltes perquè ens quedin ben integrats tots els
ingredients, cobrim amb el brou i a foc mitjà, anirem remenant de tant en tant,
si fes falta més brou, en posem.
Quan els tinguem llestos podem porta
la paella a taula. Bon profit
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada