FIDEUÀ AMB CRANC BLAU I LLAGOSTINS


 


Quan vàrem anar al Delta de l’Ebre, vàrem comprar uns crancs blaus, va quedar-ne un al congelador, que m’ha servit per fer aquests fideus.

INGREDIENTS

1 crancs blaus
10 llagostins
2 calamars
1 ceba
2 tomàquets madurs
2 dents d’all
Fideus
Oli d’oliva
Sal 

PER AL BROU

Caps i pells dels llagostins
250 g de musclos
1 ceba
1 tomàquet
Aigua

Preparem un brou amb els caps i pells dels llagostins, els musclos, la ceba i el tomàquet.
Posem tots els ingredients a una olla i els cobrim d’aigua, deixem bullir uns vint minuts, apaguem el foc, tapem l’olla i deixem reposar una hora.

A la paella on farem els fideus, posem oli quan sigui calent, posem els alls picats, quan comencin a transparentar, afegim els fideus, fins que tots siguin daurats per un igual, els trèiem, els aboquem a una escorredora perquè deixin anar les restes d’oli. 

Amb l’oli que ens ha sobrat saltegem els crancs blaus que els tenim tallats en quatre trossos cadascun, quan han canviat de color, els retirem. Amb el mateix oli posem els calamars que tenim tallats a rodelles i les gambes que tenim pelades, donem unes voltes retirem i o reservem amb els trossos de cranc blau.

Amb l’oli que tenim a la paella fem el sofregit de la ceba i el tomàquet, quan el tinguem llest, tornem a posar-hi el peix i els fideus, unes voltes perquè ens quedin ben integrats tots els ingredients, cobrim amb el brou i a foc mitjà, anirem remenant de tant en tant, si fes falta més brou, en posem.

Quan els tinguem llestos podem porta la paella a taula. Bon profit



Comentaris

Entrades populars