ESTOFAT DE PORC SENGLAR
Els nostres consogres en Joan i la Dolors em van fer arribar una cuixa de porc senglar per cuinar-lo. Després de netejar-la i preparar la carn, aquesta n’és la preparació.
INGREDIENTS PER EL MARINAT
2 kg i ½ de carn neta i polida
3 cebes
3 porros
8 pastanagues
1 i ½ cabeça
d’alls
Un manat amb
farigola, llorer, orenga
1 cullerada
grossa de grans de pebre negre
3 l. i ½ de vi
negre del Penedès Clot
INGREDIENTS
PER LA COCCIÓ
Farina
Sal
Pebre Negre
Oli d’oliva
1 l. d’aigua
mineral
Desossar la cuixa, treure l’os, les pells i els nervis. Trossejar els talls en daus com els que fem per un estofat. Rentem els talls amb aigua freda i els deixem escórrer.
Mentrestant tallem les verdures a talls d’un centímetre i mig.
En una cassola grossa posem els talls de senglar, les verdures tallades, el manat d’herbes, els alls i els grans de pebre, cobrim amb el vi negre.
Ho deixem marinar a la nevera unes 48 hores.
Una vegada passat el temps, ho escorrem. Reservem el suc de la maceració. Separem la carn de les verdures i les herbes aromàtiques.
Salpebrem els trossets de carn i els enfarinem.
En una cassola gran, posem oli, per fregir la carn. Marquem els trossets i els reservem.
Amb l’oli que ens queda, afegim les verdures marinades, quan estiguin transparents, incorporem colat el suc del marinat i deixem reduir.
Després, tornem a la cassola, la carn que abans, hem marcat.
Cobrim amb aigua mineral, i el manat d’herbes aromàtiques.
Abaixem el foc, tapem la cassola i deixem coure a foc lent, anirem remenant els ingredients i escumant.
Deixem coure fins que tinguem la carn al nostre gust. L’he tingut al foc unes tres hores i mitja i ha quedat molt melosa. Rectifiquem de sal i pebre si fes falta.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada