BACALLÀ AFRODISIÁC

INGREDIENTS

2 talls de bacallà
12 llagostins
500 g de cloïsses
1 patata
200 g mantega pomada
Oli d’oliva
Pebre negre
1 llimona
½ ampolla de cava
1 cullerada de salsa teriyaki    
1 llimona
Cibulet picat

Preparem el forn a 180 ºC.

Posem les cloïsses a un bol amb aigua i sal, perquè deixin anar la sorra que puguin portar.

Pelem i tallem les patates a rodanxes fines amb la mandolina.

Untem una safata pel forn amb la mantega, posem les patates ben esteses i  salpebrem.

A una paella amb unes gotes d’oli enrossim el bacallà per tots costats. Un cop el tinguem llest el posem sobre les patates amb la pell cap dalt, afegim un got de cava i portem, deu minuts al forn, que ja tindrem escalfat.

Pelem els llagostins i els tallem a trossos d’uns 2 cm.

Posem una paella al foc amb la mantega que ens ha sobrat, just al moment que acaba de fondre’s, posem els llagostins, salpebrem i els retirem i reservem.

A la mateixa paella posem, les cloïsses, el suc de la llimona i el cava, tapem i deixem que s’obrin. Les anirem traient, tot just es vagin obrin fins que les tinguem totes obertes. Les traiem de les seves cloves i reservem.

Traiem el bacallà del forn que ja el tindrem cuit. El suc que pugui tindre al fons de la safata el posem a la paella amb el que ens ha sobrat de les cloïsses 

Deixem bullir una mica tots els sucs que, ens han quedat, després hi afegim, la salsa teriyaki, finalment hi afegim els llagostins i les cloïsses, donem unes voltes i escapem per sobre del bacallà i les patates.

Empolsinem amb cibulet picat i que vagi de gust.

Recepta vista al programa Robin Food amb Martin Berasategui

 




Comentaris

Entrades populars