SECRET IBÈRIC AMB SALSA DE BOLETS
INGREDIENTS
1 k de secret Ibèric200 g de bolets Xiitakes
1 cullerada de concentrat de carn Bovril
200 ml. De crema de llet de 35º
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Primer preparem la salsa de bolets. Netegem i trossegem els bolets, els saltem en una cassola amb un raig d’oli i un polsim de sal. Un cop els tinguem a punt en reservem uns quants per decorar el plat, a la resta hi afegim la crema de llet i deixem que infusionin a foc mitja. Afegim la cullerada de concentrat de carn que donarà color i sabor a la salsa, i la posem al punt de sal i de pebre, i reservem.
Deixem la peça de carn unes dues hores a temperatura ambient. Netegem l’excés de greix que pugui porta la peça, ja que en porta bastant d’infiltrada. Salpebrem i tallem a tires d’uns 3 cm, cadascuna en coure-les disminueixen una mica, calculen unes quantes per cada comensal (jo en vaig fer 5 per cadascun).
Posem una paella a foc alt amb un raig d’oli, quan comenci a fumejar posem els trossos de carn. Deixem que se’n rossegin d’un costat i els donem la volta, el temps dependrà del gruix de la carn o del gust de cadascú.
Deixem el secret que reposi uns instants en un plat i acabem la salsa.
La posem al foc i la triturem amb la batedora. Deixem que redueixi una a foc fort i reservem.
Escalfem els bolets que teníem reservats.
Emplatem el secret al gust, i napem la carn amb la salsa i acompanyem amb els bolets saltats un cop els hem escalfats.
Recepta vista al bloc Eneko Sukaldari adaptada al meu gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada