BACALLÀ CONFITAT SOBRE CREMA DE PÈSOLS

INGREDIENTS
 
2 lloms de bacallà
3 grans d’all
Un bitxo
Uns brins de safrà
250 g de pèsols congelats
½ got d’aigua
½ got de cervesa
Una ceba
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra

Comencem fent la crema de pèsols per poder deixar-la refredar. En una paella fem un sofregit amb la ceba i un gra d’all.

Quan tinguem la ceba enrossida, afegim els pèsols sense descongelar, remenem i afegim l’aigua i la cervesa.

Salpebrem i deixem coure uns 10 minuts.

Triturem els pèsols i els passem per un colador xinès perquè ens quedi una crema més fina. Deixem refredar a la nevera.

Retirem les pells dels lloms del bacallà les posem en una safata pel forn, damunt d’un paper sulfurat per fer un cruixent de bacallà. Les posem al forn a 180º fins que les tinguem assecades i cruixents.

En un cassó amb una mica d’oli fregim dos alls laminats i el bitxo tallat a trossets, quan els alls comencin a enrossir els traiem i reservem- en el mateix cassó afegim força oli i el portem al foc a temperatura mínima. Afegim uns brins de safra i posem el bacallà mirant que l’oli el cobreixi, en uns 10 minuts el tindrem confitat.

Per servir, al fons del plat hi posem la crema de pèsols i damunt el bacallà laminat, els alls i acabem amb el cruixent de bacallà.

 

 

 

Comentaris

Entrades populars