CANANES AMB CEBA I TOMÀQUET

INGREDIENTS


1/2 kg de cananes
2 cebes tendres grossetes
3 tomàquets madurs
Sal
Pebre negre
1 culleradeta de sucre
1/4 de bitxo 
oli d'oliva

Netegem les cananes i les obrim de dalt a baix, després de treure les potes, per netejar molt bé la bossa. (Generalment, a la part de la cua sempre nia sorra) tallem  les potes a trossos de tres en tres els tentacles.

Un cop netes les tallem a tires d’uns dos centímetres. Les posen junt amb els tentacles en una paella amb un raig d’oli i la portem al foc a mitja temperatura, veurem que van deixant aigua i en van tornant rogenques. 

En aquest punt hi afegim la ceba tallada en juliana fina, donem unes voltes i quan comença a transparentar, afegim els tomàquets ratllats, passats uns moments salpebrem, afegim el bitxo i empolsimem amb una mica de sucre.

Deixem coure a foc mitja baix durant uns vint-i-cinc minuts o fins que les tinguem al nostre gust.

Ens fara falta una bona barra de pa.

 



 

Comentaris

  1. Hola. La canana o pota, al ser algo más dura que el calamar, le va muy bien este tipo de guisos. Me encanta tu receta, con tu permiso me la apunto.
    Un saludo, Manolo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars