CANANES AMB CEBA I TOMÀQUET
2 cebes tendres grossetes
3 tomàquets madurs
Sal
Pebre negre
1 culleradeta de sucre
1/4 de bitxo
oli d'oliva
Netegem les cananes i les obrim de dalt a baix, després de treure les potes, per netejar molt bé la bossa. (Generalment, a la part de la cua sempre nia sorra) tallem les potes a trossos de tres en tres els tentacles.
Un cop netes les tallem a tires d’uns dos centímetres. Les posen junt amb els tentacles en una paella amb un raig d’oli i la portem al foc a mitja temperatura, veurem que van deixant aigua i en van tornant rogenques.
En aquest punt hi afegim la ceba tallada en juliana fina, donem unes voltes i quan comença a transparentar, afegim els tomàquets ratllats, passats uns moments salpebrem, afegim el bitxo i empolsimem amb una mica de sucre.
Deixem coure a foc mitja baix durant uns vint-i-cinc minuts o fins que les tinguem al nostre gust.
Ens fara falta una bona barra de pa.
Hola. La canana o pota, al ser algo más dura que el calamar, le va muy bien este tipo de guisos. Me encanta tu receta, con tu permiso me la apunto.
ResponEliminaUn saludo, Manolo.