PASTÍS PER EL 7è ANIVERSARI DE L’ONA

El passat dia 1 va ser l'aniversari de la nostra neta petita l’Ona i com cada any els hi faig el pastís, segons les seves preferències que observo d’un any a l’altra.

Com que són unes enamorades del ZOO doncs aquest any ha tocat fer el pastís “Estança dels ossos Panda”

Per poder fer aquest pastís n’he hagut de fer dos, un més petit on l’utilitzen per descansar els Ossets.

INGREDIENTS

3 ous
200 g de sucre
200 cc de llet                                    
100 cc d’oli d’oliva
200 g de farina
1 sobre de llevat
Ratlladura de la pell d’1 llimona
 
PER LA COBERTURA DE XOCOLATA
 
1 i ½ rajoles de xocolata amb llet Nestlé postres
1 rajola de xocolata blanca
½ tasseta de llet
2 nous de mantega
 
PER LA DECORACIÓ I L’ACABAT
 
48 barretes de Kit Kat
Ossets Panda
 
A un bol posem els ous amb el sucre, batrem molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Seguidament, afegim l’oli i la llet, tornem a barrejar perquè s’incorporin bé.

En aquest punt aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats, tornem a barrejar.

Ara ja podem posar-hi la ratlladura de pell de llimona, tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients molt ben amalgamats.

En un motlle petit aboquem-hi un cullerot de la massa, el portem al forn que tenim a 180 ºC i deixem coure durant uns vuit minuts o fins que el tinguem al punt. Reservem

La resta de massa l’aboquem al motlle gran i deixem coure durant uns quaranta minuts  o fins que estigui al nostre gust. (Podem anar punxant-lo amb una broqueta per assegurar-nos que el tenim cuit). Reservem

Mentre se’ns refreden els pastissos, aprofitem per preparar la cobertura de xocolata, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir.

Trossegem la xocolata amb llet i la posem a un cassó amb la llet i la mantega, el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenant fins que comproven que ja la tenim al punt.

Farem els mateixos passos amb la xocolata blanca, una nou petita de mantega i una cullerada de llet.

Deixem temperar uns moments.

Anirem posant xocolata de mica en mica i anirem enganxant a poc a poc els Kit Kat, procurant que ens quedin enganxats i no es tombin, per tot el voltant del pastís (necessitàrem una bona dosi de paciència).

Quan els tinguem tots enganxats, per assegurar-nos que no cauran, els lliguem amb una cinta que a més queda molt vistos.

Ara farem els mateixos passos amb el pastís petit, recobrint-lo amb la xocolata blanca. Mentrestant el reservem a la nevera, perquè tinguem la xocolata compactada per poder-lo manipular

Deixem que la xocolata del voltant hagi agafat consistència. Ara ja podem acabar-lo, posem xocolata per la part de sobra, i assèiem el pastís de xocolata blanca al seu lloc.

Acabem decorant-lo amb els ossets i l’espelma

És molt important fer-lo un parell de dies abans, perquè la xocolata agafi cos i s’assenti molt bé la decoració.

Aquesta foto val més que mil paraules.
 


 

Comentaris

Entrades populars