BACALLÀ AMB ROMESCO I OLI DE PICADA
4
talls de morro de bacallà
750
ml. d’oli d’oliva
30
g ametlles torrades
INGREDIENTS
PER AL ROMESCO
1
cap d’alls
1
tomàquet escalivat
1
llesca de pa
100
g avellanes torrades
50
g polpa de nyora
Vinagre
blanc
½
l d’oli d’oliva
Aigua
Preparem el romesco: Pelem els alls i el tomàquet hi triturem amb la llesca de pa, i la resta dels ingredients. Afegim un pols de sal una mica d’aigua, així ens quedarà una salsa ben lligada. Reservem al Bany Maria.
Preparem la picada: Fem una picada amb 200 ml d’oli d’oliva, les avellanes, els alls fregits, el julivert i un polsim de sal. Reservem
En un cassó hi posem la resta de l’oli al foc a temperar a 70 ºC.
Posem-hi els talls de bacallà i confitem durant dotze minuts, perquè les llesques del bacallà se separin una mica. En aquest punt ja podem emplatar.
Al fons del plat hi posem el romesco, a sobre el bacallà escorregut i acabem amb oli de la picada.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada