BACALLÀ AMB ROMESCO I OLI DE PICADA

INGREDIENTS

4 talls de morro de bacallà
750 ml. d’oli d’oliva
30 g ametlles torrades
 
INGREDIENTS PER AL ROMESCO

1 cap d’alls
1 tomàquet escalivat
1 llesca de pa
100 g avellanes torrades
50 g polpa de nyora
Vinagre blanc
½ l d’oli d’oliva
Aigua

Preparem el romesco: Pelem els alls i el tomàquet hi triturem amb la llesca de pa, i la resta dels ingredients. Afegim un pols de sal una mica d’aigua, així ens quedarà una salsa ben lligada. Reservem al Bany Maria.

Preparem la picada: Fem una picada amb 200 ml d’oli d’oliva, les avellanes, els alls fregits, el julivert i un polsim de sal. Reservem

En un cassó hi posem la resta de l’oli al foc a temperar a 70 ºC.

Posem-hi els talls de bacallà i confitem durant dotze minuts, perquè les llesques del bacallà se separin una mica. En aquest punt ja podem emplatar.

Al fons del plat hi posem el romesco, a sobre el bacallà escorregut i acabem amb oli de la picada.

 


 

Comentaris

Entrades populars