CREMA DE CARXOFES I ESPINACS AMB PARMESÀ
8
carxofes
1
porro
1
ceba
Sal
½
manat d’espinacs
50
ml de cervesa
100
g de formatge parmesà
80
g de cansalada viada tallada molt fina
300
ml d’oli d’oliva
50
g de farina
Pelem el porro i la ceba a rodelles.
Posem una cassola al foc amb un bon raig d’oli, perquè s’ofeguin molt lentament tapat.
Pelem les carxofes i deixem uns 2 cm de tronc. Tallem dues carxofes per la meitat retirem el plomissol. Les tallem enfarinem i fregim perquè quedin ben rosses. Les traiem i posem sobre paper absorbent,
La resta les afegim a la cassola amb la ceba i el porro i la cervesa. Deixem-ho reduir tres minuts.
Cobrim amb aigua i deixem coure durant uns cinc minuts a foc mig i salpebrem.
Fregim la cansalada fins que quedi ben cruixent, reservem sobre paper de cuina.
En una altra cassola amb oli, ofeguem els espinacs. Afegim-los a les carxofes i posem-ho a punt de sal.
Afegim el formatge que ja tenim ratllat coem-o dos minuts, triturem i colem i ho passem per un colador xines.
Servim la sopa posant-la al plat amb les carxofes cruixents i la cansalada al damunt.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada