CREMA DE CARXOFES I ESPINACS AMB PARMESÀ

INGREDIENTS

8 carxofes
1 porro
1 ceba
Sal
½ manat d’espinacs
50 ml de cervesa
100 g de formatge parmesà
80 g de cansalada viada tallada molt fina
300 ml d’oli d’oliva
50 g de farina    

Pelem el porro i la ceba a rodelles.

Posem una cassola al foc amb un bon raig d’oli, perquè s’ofeguin molt lentament tapat.

Pelem les carxofes i deixem uns 2 cm de tronc. Tallem dues carxofes per la meitat retirem el plomissol. Les tallem enfarinem i fregim perquè quedin ben rosses. Les traiem i posem sobre paper absorbent,

La resta les afegim a la cassola amb la ceba i el porro i la cervesa. Deixem-ho reduir tres minuts.

Cobrim amb aigua i deixem coure durant uns cinc minuts a foc mig i salpebrem.

Fregim la cansalada fins que quedi ben cruixent, reservem sobre paper de cuina.

En una altra cassola amb oli, ofeguem els espinacs. Afegim-los a les carxofes i posem-ho a punt de sal.

Afegim el formatge que ja tenim ratllat coem-o dos minuts, triturem i colem i ho passem per un colador xines.

Servim la sopa posant-la al plat amb les carxofes cruixents i la cansalada al damunt.

 

 

 

 


 

 

 

 


Comentaris

Entrades populars