ARROS DE LLAMANTOL
INGREDIENTS
1 llamàntol
1 ceba
2 tomàquets
Arròs
Sal
Oli
PEL BROU
Peix de roca
1 tomàquet
1 ceba
Preparem un brou amb peix de roca. Posem al foc una olla amb aigua, mentre s`escalfa, netegem el peix, salem i a una paella amb oli, el fregim una mica, quan el tinguem llest el posem a l’olla, amb l’oli que ha quedat sofregim la ceba i el tomàquet, i desprès tot cap a l’olla. Deixarem coure una mitja hora.
Encara que ens resulti una mica dur, ho hem de fer. Matar el llamàntol, primer li separem les potes, desprès el cap que el partirem a trossos, i anem tallant a rodanxes o com ens agradi, procurant anar recollint tot el suc que ens va traient. Reservem
A una paella per fer l’arròs, posem oli, salem i sofregim el llamàntol, reservem, amb el mateix oli, confitem la ceba i desprès el tomàquet, quan ho tinguem al punt, tornem a posar-hi el llamàntol, unes quantes voltes i afegim l`arròs, enrossint-lo una miqueta, aboquem el suc que hem recollit i el brou, remenant de tant en tant, i ja el tindrem llest.
Que buena pinta tiene este plato, me encanta.
ResponEliminaBesos
Ens hem posat d'acord en posar una recepta d'arròs, eh?. Però que difícil se'm faria barallar-me amb una bèstia viva!. Quina angúnia em fa veure com es belluguen a la peixateria!. Ara que si fa la feina un altre..., jo em menjo l'arròs sense problema!
ResponEliminaOstres Sion, el pàrraf a on posses que l'hem de matar és una mica tortuós, però sens dubte l'arrós queda bonìssim.
ResponEliminaA quina hora dius que és el sopar?
Muas!
Per això fa molt de temps que no en compro: sempre els veig a la parada intentant escapar-se i tornar al mar, tot i tenir les potes lligades! I em fa tanta pena matar-los... Els escamarlans, tot i bellugar-se, no estan tan vius i quan els cuino ja estan pràcticament morts.
ResponEliminaAra, no es pot negar que fan un arròs boníssim, i amb quatre ingredients de res!
Jo ho vaig fer una vegade...tallar-lo encara viu i vaig mai més...quina angoiza sius plau..
ResponEliminaara el congelo i despres el tallo...
manies...peró es que no puc...
Jo fico el cap...dins del fumet..
un petonet maca....
el próxim dia et faig companyia per menjar aquest arròs.
Hola Sion,
ResponEliminajo faig com la Neus, per no fer partir la bèstia (és a dir per no passar-ho malament jo) la congelo i després la cuino.
M'encanta aquest arròs, amb el sacrifici del llamantol inclòs!
PTNTS
Dolça
No sé si puc matar un llamàntol, demanaré ajuda al meu home... un arròs com aquest no es pot deixar perdre per això!
ResponEliminaPues yo cap problema para matar el llamántol:Yo he echo este arroz una vez fresco y otro congelado y la verdad que esta muy bueno y opino que fresco da mas sabor.
ResponEliminaEspero que la degustación fuera satisfactoria
Bona nit i bon cap de setmana
Miquel
Es un àpat que m'agrada molt, però soc incapaç de matar el pobre animalet.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
Quin arròs més bo!!! Ara, això de matar el llamàntol, no sé com ho resoldria...
ResponEliminaAssumpció, gràcies pel teu comentari! :)
ResponEliminaAquesta paella d'arròs fa una patxoca amb el llamàntol al damunt! Però saps, és una bestiola que em fa respecte cuinar-lo a casa. :S
Petons!
Saludos Sion, en primer lugar
ResponEliminamis disculpas por no entrar con asiduidad a tu blog, dicho ésto te diré que has preparado un buén arroz, excelente diria yo, saludos paco
El Pol encara té malsons i remordiments per haver matat un llamàntol, je je je... tens raó que costa, però val la pena ;)
ResponEliminaUn arròs espectacular!!! segur que s'ha disfrutat moltíssim! te un aspecte deliciós!!!
ResponEliminaMolts petonets
Un arrocito de lujo!!Lo comimos en un restaurante de Denia,y disfrutamos con el....en casa no lo preparo,soy incapaz de matar al animalito.
ResponEliminaBesets.
Me imagino lo rico que esta. Me encantan las langostas. Me gusta tu versión de hacer este plato.
ResponEliminaUn slaudo :)
Potser el meu arrós preferit, si es que n'haguès de triar un.
ResponEliminaAmb això ja ho he dit tot, oi? :D
Gràcies per penjar la recepta tan ben explicada. Jo tinc ganes de fer aquest arròs però no m'atreveixo a comprar els llamàntols vius i matar-los. Un dia hauré de fer un pensament. T'ha quedat preciós. Petons
ResponEliminaHa de ser molt bo aquest arròs. El llamàntol és tan gustós... Però jo, o me'l mata algú més o el compro congelat. Sóc incapaç de matar-lo o congelar-lo viu..
ResponEliminaI em recorda un capítol de "Vendelplà", una escena molt gràciosa amb un llamàntol..
Això és un arròs amb majúscules ... Tot un señor arròs.. i que bo que és!!.. jo sempre l'he provat fora, o sigui que el fet en casa ja no puc ni imaginar-ho...
ResponEliminaUna abraçada
Avui va d´arrossos, i de categoria com vaig veient! un dinar de dimenge , si senyor.
ResponEliminauna abraçada
Jo tambe prepare aquest arros, pero amb l'animalet congelat, no puc matar-lo i el arros també está bó.
ResponEliminaBessets
Sion, quin arròs més bo!! un dels millor sens dubte el de llomantol.
ResponEliminaSalut,
Que rico arroz! lastimosamente no consigo bogavante fresco por aqui :( solo congelado y esos ni sabor tienen..
ResponEliminabesos
Gaby
Maria pilar
ResponEliminaMuchas gracias
Besos
Gloria
Si las de prepara quan tornes del mercat, sempre pots demanar que tel quartegin a la peixateria. Es una bona solució
Petons
Gemma
Sento ser tan “cruel” es que el primer va ser fatal, i amb varen aconsellar seguir aquets passos si volia l’arròs.
Petonets
Margarida
ResponEliminaLa “sort” es que aquest arròs no el pots fer cada setmana, i d’una vegada per l’altre ja no pensen amb el tràngol de matar-lo. I esta tan booooo.
Petons
Neus
Es una bona solució, però trobo que perd una mica el gust, escara que si estàs mes tranqui-la no es el problema. A la propera t’aviso
Petonets
Dolça
Doncs com a la neus, problema superat i queda un arròs deliciós.
Petonets
Visc a la cuina
ResponEliminaSi es per aquest arròs de ben segur que el teu home t’ajuda amb molt de gust jejeje
Petons
Miquel
Tens tota la raó, de fresc a congelat perd una mica de sabor, encara que també queda molt bo.
Una abraçada
LA COCINERA DE BETULO
Queda molt bo, però ja que buscar la solució per matar l’animalet
Petons
Francesc
ResponEliminaBoníssim l’únic problema que te es la matança del animalet
Una abraçada
Mercè
El arròs queda deliciós, tot es qüestió de provar-ho
Petons
Paco
No tas de disculpar, doncs ja estic contenta de saber que ets aquí.
Moltes gracies i venint de tu que ets el rey del arrossos amb sento molt afalagada.
Una abraçada
Gemma
ResponEliminaEl primer no vaig poder menjar-me’l el mateix dia, doncs vaig preparar-ho tot i el altre dia vaig fer l’arròs.
Petonets
Ingrid
Estava boníssim
Petons
Mesilda
Aquest arròs es el problema que te, però quan t’has decidit, et sap greu no haver-ho fet abans
Petons
Mari
ResponEliminaQueda un arroz buenísimo
Besos
Starbase
Soc del mateix parer.
Una abraçada
El plat blanc
Tot es decidir-se, el primer costa una mica, però quan el tens al plat penses “repetiré” jejeje
Petons
ANNAFS
ResponEliminaSi t’agrada tot es qüestió de buscar solucions.
Petons
StHilari,
Jo l’havia menjat a fora algunes vegades, i vaig pensa que fet a casa encara seria mes bo, el resultat espectacular.
Una abraçada
Mai
Crec que el arrossos son d’aquelles menges que accepten totes las combinacions i sempre queda un plat de diumenge.
Petons
Teresa
ResponEliminaPerò encara que congelat de ben segur que també queda molt bo.
Petons
Cuinetes – Carme
En tenim la mateixa opinió
Petons
Gabriela, clavo i canela
Es que no es lo mismo fresco que si ya lo compras congelado.
Besos
Sión,
ResponEliminaAquest és un plat de Festa Major!!
Si no fos viu... amb el que això comporta, és millor congelat, però no hi ha color.
Petons.
Esto debe ser una delicia. Yo nunca he comido ese animalito, no se su nombre en español, puede ser como una langosta?, debe ser una delicia.
ResponEliminaUn beso.
Es un plat que m'encanta i que repeteixo sovint al Restaurants Germans Miquel's de Cambrls. Però quan el faig jo, sempre acabo fent la comparativa i dic... "si... però no em queda igual de be"... I com que en aquest lloc no es passen de preu, ja m'ha acostumat allà.
ResponEliminaOstres!!!
ResponEliminaUn plat de luxe.
Petons
Els fogons del pare
ResponEliminaTinc la sort que quan en vull fer puc anar a la Boqueria, que gairebé sempre en trobo de vius.
Una abraçada
Kako
Su nombre en Español es Bogavante, como muy bien dices es una delicia.
Besos
Ricard Sampere
ResponEliminaEs que quan has trobat una cuina que ho fan molt be, potser no cal posar-se a fer segons quins plats.
Una abraçada
Margot
Moltes gracies
Petons