ENTRANTS DEL DINAR DE NADAL





“ENTREPÀ” DE MUSCLOS
 
INGREDIENTS
 
PER LA PATATA:  
 
1 patata grossa
Oli d’oliva
Sal Maldon
 
PER ELS MUSCLOS                                          
 
Musclos
Fumet de peix
Julivert
 
PER L’ALLIOLI AMB PURÉ DE FRUITA
 
1 poma Reineta
30 g codonyat
1 all
Oli d’oliva
1 ou   
Sal Maldon
Compota de poma
Codonyat
 
Per preparar la patata:  tallem la patata amb la mandolina que ens quedin unes rodelles ben fines. Les untem amb oli i les posem sobre paper sulfuritzat a una safata pel forn, que ja el tindrem preescalfat a 220º C fins que ens quedin cruixents. Espolsem amb sal Maldon. Reservem
 
Per preparar els musclos: a un casso posem una mica del fumet, posem els musclos que ja tindrem nets i al portem al foc. Retirem els musclos just quan comença’n a obrir-se, passats uns segons, es retirem la clova. Reservem
 
Per preparar l’allioli amb puré de fruita:  al morter posem l’all, un polsim de sal, xafem fins que ens quedi ben fi. Afegim l’ou, l’oli i anem treballant com ho fem normalment, quan el tinguem ben lligat. Reservem
 
Triturem i barregem la compota de poma amb el codonyat. Quan tinguem llesta la barreja l’afegim al allioli fins que quedi molt ben incorporat.
 
Per servir, al plat posem una rodella de patata, musclos a sobre, una mica d’allioli, tapem una mica amb un altre patata.
 
Recepta de Jose Mari Arzak adaptada al meu gust.
 
 
 
 
 
CISTELLETS DE SALMÓ I FORMATGE

 
INGREDIENTS
 
Salmó marinat i fumat
Formatge ricotta
Cistellets fins de pasta de full de Ikea
 
Tallem ben primet el salmó marinat i fumat (la recepta aquí).
 
De salmó en tallem un tall a trossets molt petits i el barregem amb el formatge, passem el conjunt a una màniga pastissera. Reservem
 
Folrem els cistellets amb un tall de salmó, i acabem d’omplir amb la barreja que tenim a la manega.
 
 

 
MOS DE PÈRNIL D’ÀNEC

INGREDIENTS

Pa
Tomàquet madur
Oli d’oliva verge

Tallem unes escalopes primes del pernil. Recepta per preparar-lo aquí.

Tallem unes llesques de pa, les suquem amb tomàquet i unes gotes d`oli d’oliva verge, posem a sobre el pernil i bon profit.
 
 


 
CORONA DE FALS TXANGURRO

La recepta la trovareu aquí.
 
 

Comentaris

  1. Caram, uns entrants de luxe! Aquest entrepà de musclos m'ha captivat especialment ;)
    Bona entrada d'any!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies !! l’entrapa es especialment bo.
      Bona entrada d’any !
      Petons

      Elimina
  2. sensacionales todos¡¡ unos aperitivos de categoria superior¡¡
    Bon Any Nou
    una abraçada

    ResponElimina
  3. Em semblen uns aperitius molt bons, el 'entrepà' de musclos, impressionant. Feliç any Nou, una abraçada!

    ResponElimina
  4. Jo em quedo amb l'entrepà de musclos! :)

    ResponElimina
  5. Uns aperitius de luxe!
    No coneixia aquests cistellets de l'Ikea... ja veig que hauré d'anar-hi per descobrir totes aquestes delicatessen que tenen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies !!
      El problema que tens a Ikea es que no sempre tenen el mateix, quan vas expressament a per alguna cosa llavors ja no la tenen !!!!!
      Bon Any Nou
      Petons

      Elimina
  6. quina currada!!! vull anar enrere i anar a menjar a csaa teva!!!! fantastics entrats! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé la currada val la pena !!!
      Quedes convidada per la propera hehehe
      Bon Any Nou
      Petons

      Elimina
  7. Sou els reis dels aperitius...Suposo que en fareu més, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que jo menjaria de tapetes !!!!
      En faré més, encara queden festes :)))))
      Bon Any Nou
      Petons

      Elimina
  8. Caram quines presentacions més originals!, no sé pas amb quin em quedaria...tots m'agraden...potser un MOS de cada?...FELIÇ 2013 PLE D'IL.LUSIONS!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, cap problema pots un de cada !!!
      Bony any Nou
      Petons

      Elimina
  9. Aquests entrants són de luxe, tan ben presentats i tan bons. Els vull tastar tots!!!
    Que acabis de passar unes bones festes i que tinguis un feliç any nou.
    Un petonàs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies, pots tastar-los tots .))
      Bony Any Nou
      Petons

      Elimina
  10. M'encanten! Espectaculars. Feina a triar!!!
    Una abraçada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars