ENTRANTS DEL DINAR DE NADAL
“ENTREPÀ” DE MUSCLOS
INGREDIENTS
PER LA PATATA:
1 patata
grossa
Oli d’oliva
Sal Maldon
PER ELS MUSCLOS
Musclos
Fumet de peix
Julivert
PER L’ALLIOLI AMB PURÉ DE FRUITA
1 poma Reineta
30 g codonyat
1 all
Oli d’oliva
1 ou
Sal Maldon
Compota de poma
Codonyat
Per preparar la patata: tallem la patata amb la
mandolina que ens quedin unes rodelles ben fines. Les untem amb oli i les posem
sobre paper sulfuritzat a una safata pel forn, que ja el tindrem preescalfat a
220º C fins que ens quedin cruixents. Espolsem amb sal Maldon. Reservem
Per preparar els musclos: a un casso posem una mica del fumet, posem els musclos que ja tindrem
nets i al portem al foc. Retirem els musclos just quan comença’n a obrir-se, passats
uns segons, es retirem la clova. Reservem
Per preparar l’allioli amb puré de fruita: al morter posem l’all, un
polsim de sal, xafem fins que ens quedi ben fi. Afegim l’ou, l’oli i anem
treballant com ho fem normalment, quan el tinguem ben lligat. Reservem
Triturem i barregem la compota de poma amb el
codonyat. Quan tinguem llesta la barreja l’afegim al allioli fins que quedi
molt ben incorporat.
Per servir, al plat posem una rodella de
patata, musclos a sobre, una mica d’allioli, tapem una mica amb un altre
patata.
Recepta de Jose Mari Arzak adaptada al meu
gust.
CISTELLETS DE SALMÓ I
FORMATGE
INGREDIENTS
Salmó marinat i fumat
Formatge ricotta
Cistellets fins de pasta de full de Ikea
Tallem ben primet el salmó marinat i fumat (la recepta aquí).
De salmó en tallem un tall a trossets molt
petits i el barregem amb el formatge, passem el conjunt a una màniga
pastissera. Reservem
Folrem els cistellets amb un tall de salmó, i
acabem d’omplir amb la barreja que tenim a la manega.
INGREDIENTS
Pa
Tomàquet madurOli d’oliva verge
Tallem unes escalopes
primes del pernil. Recepta per preparar-lo aquí.
Tallem unes
llesques de pa, les suquem amb tomàquet i unes gotes d`oli d’oliva verge, posem
a sobre el pernil i bon profit.
CORONA DE FALS TXANGURRO
La recepta la trovareu aquí.
Caram, uns entrants de luxe! Aquest entrepà de musclos m'ha captivat especialment ;)
ResponEliminaBona entrada d'any!
Petons
Sandra
Moltes gracies !! l’entrapa es especialment bo.
EliminaBona entrada d’any !
Petons
sensacionales todos¡¡ unos aperitivos de categoria superior¡¡
ResponEliminaBon Any Nou
una abraçada
Moltes gracies !!
EliminaBon Any Nou
Una abraçada
Em semblen uns aperitius molt bons, el 'entrepà' de musclos, impressionant. Feliç any Nou, una abraçada!
ResponEliminaTots estaven molt bons
EliminaBon Any Nou
Una abraçada
Jo em quedo amb l'entrepà de musclos! :)
ResponEliminaDoncs tot per a tu !!! jejeje
EliminaBon Any Nou
Una abraçada
Uns aperitius de luxe!
ResponEliminaNo coneixia aquests cistellets de l'Ikea... ja veig que hauré d'anar-hi per descobrir totes aquestes delicatessen que tenen.
Moltes gracies !!
EliminaEl problema que tens a Ikea es que no sempre tenen el mateix, quan vas expressament a per alguna cosa llavors ja no la tenen !!!!!
Bon Any Nou
Petons
quina currada!!! vull anar enrere i anar a menjar a csaa teva!!!! fantastics entrats! petons
ResponEliminaBé la currada val la pena !!!
EliminaQuedes convidada per la propera hehehe
Bon Any Nou
Petons
Sou els reis dels aperitius...Suposo que en fareu més, oi?
ResponEliminaEs que jo menjaria de tapetes !!!!
EliminaEn faré més, encara queden festes :)))))
Bon Any Nou
Petons
Caram quines presentacions més originals!, no sé pas amb quin em quedaria...tots m'agraden...potser un MOS de cada?...FELIÇ 2013 PLE D'IL.LUSIONS!
ResponEliminaMercè, cap problema pots un de cada !!!
EliminaBony any Nou
Petons
Aquests entrants són de luxe, tan ben presentats i tan bons. Els vull tastar tots!!!
ResponEliminaQue acabis de passar unes bones festes i que tinguis un feliç any nou.
Un petonàs
Moltes gracies, pots tastar-los tots .))
EliminaBony Any Nou
Petons
M'encanten! Espectaculars. Feina a triar!!!
ResponEliminaUna abraçada
Moltes gracies !!
EliminaBon Any Nou
Petons