PASTIS D'ANIVERSARI
Aquest es el
pastis que li vaig fer a la meva neta per el seu primer aniversari.
INGREDIENTS
200 g. farina
200 g. sucre 3 ous
1 paquet llevat Royal
100 g. mantega
Melmelada de préssec
PER LA
COBERTURA
1 rajola xocolata
amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
Lacasitos
Bastonets de pa
A un bol batrem
els ous, quan els tinguem escumosos, afegim el sucre, continuem batent fins que
el tinguem ben diluït, llavors hi barregem la farina, i el llevat, continuem
remenant per incorporar molt bé tot el conjunt.
Mentrestant
desfem la mantega al foc, que l’afegirem al preparat anterior, remenem fins que
ens quedi tot ben incorporat. Aboquem el preparat al motlle.
Posem a coure al
forn, que el tindrem prescalfat a 200º C. uns 20 minuts o fins que al punxar-lo
la punta del ganivet ens surti net.
Quan estigui
cuit, deixem refredar.
Un cop s’hagi
refredat, desemmotllem, obrim per la meitat i escampem melmelada de préssec
aclarida amb unes gotes d’aigua, tornem a posar l’altre meitat a sobre.
Per fer la
papallona, partim el pastis per la meitat i l’entrapossem, perquè el que era al
centre ara sigui a fora, en retallem una mica per simula les ales.
Preparem la
cobertura, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir,
mentrestant posem la xocolata trossejada, la llet i la mantega a un casso i el
posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenat fins
que comproven que ja la tenim al punt.
Recobrim amb la
xocolata tot el pastis i els bastonets de pa per fer-ne les antenes, decorem
amb els lacasitos.
Que maco!!!!!!!!!!
ResponEliminaMoltes gracies !!
EliminaPetons
oh que bonic! Sempre es poden treure bones idees d'altres blogs! Deprés, ja ho personalitzem... he he. Petons
ResponEliminaCrec que esta molt bé compartir altres idees, si el resultat es bo
EliminaPetons
quina cosa mes maca
ResponEliminaMoltes gracies !!
EliminaPetons
Esta chulisimo!!!...Felicidades a la cumpleañera.
ResponEliminaBesets.
Moltes gracies !!!
EliminaPetons
Que bonic!!! Eixes iaies que ens tornem bojes amb els nets,,,,!!!
ResponEliminaSegur que estava bonissimmmmmm.
Besets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
Moltes gracies !!! Es que els nets ......
EliminaPetons
¡¡Que chulo!! habría que ver la carita de la niña :)
ResponEliminaBesos
Muchas gracias !! La carita de la niña impresionante hehehe
EliminaBesos
M'agradat quan he vist la foto al Facebook i es que queda molt simpàtic, segur que la teva neta el farà ella quan sigui més gran seguint la teva recepta.
ResponEliminaPetons.
Si quan es mes gran el fa ella, la seva iaia estarà súper satisfeta !!!!
EliminaPetons
Quina preciositat!!!! Segur que van quedar tots encantats i sobretot la nena!! A més a més havia de ser boníssim!
ResponEliminaMoltes gracies !!! A la nena li deuria agradar per la carona que va fer !!!!
EliminaPetons
Donç t'ha quedat molt maco, i segur que estaría boníiiisssiiimmmm!!!
ResponEliminafer-li forma de papallona ha estat tot un encert!!!!
Un pastís preciòs.
petonets.
Moltes gracies !!!
EliminaPetons
Ole! T'ha quedat perfecte! UN pastís perfecte per una nena d'un any :)
ResponEliminaI tu que dius que no se't donen les postres... ja no ho pots tornar a dir mai més, eh? :)
Com ja et vaig dir, ara si que mi haig de posar !!!!!
EliminaPetons
Un pastís molt maco i alegre.
ResponEliminaMuas!
Moltes gracies !!
EliminaPetons
Quina papallona més bonica!, segur que a la neta li va encantar!, no tots els nens tenen avies tan enrotllades!!!!, una abraçada!
ResponEliminaMoltes gracies !!! hehehe
EliminaPetons
Quin pastís més bonic, m'encanta la idea, i per molts anys a la teva néta!
ResponEliminaHola Sion i Miquel
ResponEliminaavui hem començat a enviar l'enquesta que us vaig comentar. Si a mes de fer-la ens ajudeu a fer difusió ens anirà molt bé. Ja t'anire explicant. Aquest es el text que enviem
Benvolgut/da,
Som en F. Xavier Medina i la Laura Solanilla (cuinejar.blogspot.com), professors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des de la nostra activitat de recerca universitària hem posat en marxa un projecte d’estudi sobre la gastrosfera en català, en el qual us agrairíem molt si poguéssiu facilitar-nos la vostra ajuda.
En els dos darrers anys, el nombre de blogs sobre cuina escrits en català ha augmentat significativament. Fa poc més de tres anys rondaven la cinquantena, i avui dia en tenim ja localitzats més de 375. I el nombre segueix augmentant.
Cada cop hi ha més persones d’origen divers que decideixen parlar de cuina en català. I com que pensem que val la pena saber qui som i cap a on anem, hem decidit iniciar aquesta recerca.
En aquest sentit, us agrairem si podeu fer arribar aquesta enquesta (http://dom.cat/6n6) a totes aquelles persones que conegueu, i que tinguin un bloc gastronòmic en català.
Amb les vostres respostes, intentarem obtenir una informació que situï la gastrosfera en català en el lloc que actualment creiem que mereix.
Gràcies per la vostra col•laboració
Laura Solanilla (lsolanilla@uoc.edu)
F. Xavier Medina (fxmedina@uoc.edu)
Ja et vaig enviar la meva resposta a l’enquesta, ja la passaré a altres blocs.
EliminaPetons
Amb la petita ara ja tens un altre motiu per a fer cocs i pastissos. Maquíssima aquesta papallona.
ResponEliminaPtnts Dolça
Tens molta raó, ara amb la petita faré més pastissos i cocs !!!
EliminaPetons
El pastis molt bonic i la pinteta impresionant.
ResponEliminaMuxu bat, Sion
Preciós!!!! segur que la família va flipar!!!
ResponEliminaPetonets
Moltes gracies !!! a la família els va agradar molt.
EliminaPetons
Felicitats a la néta, quin pastis tan bonic!
ResponElimina