PASTIS D'ANIVERSARI


 
 
 
Aquest es el pastis que li vaig fer a la meva neta per el seu primer aniversari.

INGREDIENTS

200 g. farina
200 g. sucre
3 ous
1 paquet llevat Royal
100 g. mantega
Melmelada de préssec

PER LA COBERTURA

1 rajola xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
1 nou de mantega
Lacasitos
Bastonets de pa

A un bol batrem els ous, quan els tinguem escumosos, afegim el sucre, continuem batent fins que el tinguem ben diluït, llavors hi barregem la farina, i el llevat, continuem remenant per incorporar molt bé tot el conjunt.

Mentrestant desfem la mantega al foc, que l’afegirem al preparat anterior, remenem fins que ens quedi tot ben incorporat. Aboquem el preparat al motlle.

Posem a coure al forn, que el tindrem prescalfat a 200º C. uns 20 minuts o fins que al punxar-lo la punta del ganivet ens surti net.

Quan estigui cuit, deixem refredar.

Un cop s’hagi refredat, desemmotllem, obrim per la meitat i escampem melmelada de préssec aclarida amb unes gotes d’aigua, tornem a posar l’altre meitat a sobre.

Per fer la papallona, partim el pastis per la meitat i l’entrapossem, perquè el que era al centre ara sigui a fora, en retallem una mica per simula les ales.

Preparem la cobertura, posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada, la llet i la mantega a un casso i el posem dins la cassola per desfer la barreja al bany Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim al punt.

Recobrim amb la xocolata tot el pastis i els bastonets de pa per fer-ne les antenes, decorem amb els lacasitos.
 


 
Aquest pastis el vaig veure al bloc De l’hort a l’olla , però l’he tunejat

 

Comentaris

  1. oh que bonic! Sempre es poden treure bones idees d'altres blogs! Deprés, ja ho personalitzem... he he. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que esta molt bé compartir altres idees, si el resultat es bo
      Petons

      Elimina
  2. Esta chulisimo!!!...Felicidades a la cumpleañera.
    Besets.

    ResponElimina
  3. Que bonic!!! Eixes iaies que ens tornem bojes amb els nets,,,,!!!
    Segur que estava bonissimmmmmm.
    Besets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. ¡¡Que chulo!! habría que ver la carita de la niña :)
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias !! La carita de la niña impresionante hehehe
      Besos

      Elimina
  5. M'agradat quan he vist la foto al Facebook i es que queda molt simpàtic, segur que la teva neta el farà ella quan sigui més gran seguint la teva recepta.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si quan es mes gran el fa ella, la seva iaia estarà súper satisfeta !!!!
      Petons

      Elimina
  6. Quina preciositat!!!! Segur que van quedar tots encantats i sobretot la nena!! A més a més havia de ser boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies !!! A la nena li deuria agradar per la carona que va fer !!!!
      Petons

      Elimina
  7. Donç t'ha quedat molt maco, i segur que estaría boníiiisssiiimmmm!!!
    fer-li forma de papallona ha estat tot un encert!!!!
    Un pastís preciòs.
    petonets.

    ResponElimina
  8. Ole! T'ha quedat perfecte! UN pastís perfecte per una nena d'un any :)
    I tu que dius que no se't donen les postres... ja no ho pots tornar a dir mai més, eh? :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com ja et vaig dir, ara si que mi haig de posar !!!!!
      Petons

      Elimina
  9. Un pastís molt maco i alegre.

    Muas!

    ResponElimina
  10. Quina papallona més bonica!, segur que a la neta li va encantar!, no tots els nens tenen avies tan enrotllades!!!!, una abraçada!

    ResponElimina
  11. Quin pastís més bonic, m'encanta la idea, i per molts anys a la teva néta!

    ResponElimina
  12. Hola Sion i Miquel
    avui hem començat a enviar l'enquesta que us vaig comentar. Si a mes de fer-la ens ajudeu a fer difusió ens anirà molt bé. Ja t'anire explicant. Aquest es el text que enviem

    Benvolgut/da,

    Som en F. Xavier Medina i la Laura Solanilla (cuinejar.blogspot.com), professors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des de la nostra activitat de recerca universitària hem posat en marxa un projecte d’estudi sobre la gastrosfera en català, en el qual us agrairíem molt si poguéssiu facilitar-nos la vostra ajuda.

    En els dos darrers anys, el nombre de blogs sobre cuina escrits en català ha augmentat significativament. Fa poc més de tres anys rondaven la cinquantena, i avui dia en tenim ja localitzats més de 375. I el nombre segueix augmentant.

    Cada cop hi ha més persones d’origen divers que decideixen parlar de cuina en català. I com que pensem que val la pena saber qui som i cap a on anem, hem decidit iniciar aquesta recerca.

    En aquest sentit, us agrairem si podeu fer arribar aquesta enquesta (http://dom.cat/6n6) a totes aquelles persones que conegueu, i que tinguin un bloc gastronòmic en català.

    Amb les vostres respostes, intentarem obtenir una informació que situï la gastrosfera en català en el lloc que actualment creiem que mereix.

    Gràcies per la vostra col•laboració

    Laura Solanilla (lsolanilla@uoc.edu)
    F. Xavier Medina (fxmedina@uoc.edu)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja et vaig enviar la meva resposta a l’enquesta, ja la passaré a altres blocs.
      Petons

      Elimina
  13. Amb la petita ara ja tens un altre motiu per a fer cocs i pastissos. Maquíssima aquesta papallona.
    Ptnts Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens molta raó, ara amb la petita faré més pastissos i cocs !!!
      Petons

      Elimina
  14. El pastis molt bonic i la pinteta impresionant.
    Muxu bat, Sion

    ResponElimina
  15. Preciós!!!! segur que la família va flipar!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies !!! a la família els va agradar molt.
      Petons

      Elimina
  16. Felicitats a la néta, quin pastis tan bonic!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars