MINI CALZONE DE BOTIFARRA DE BURGOS





INGREDIENTS PER A LA MASSA

150 g farina especial per pizza
1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
6 cullerades soperes d’aigua
Un polsim de sal

PER EL FARCIT

½  botifarra de Burgos
½  poma Grand Smith
50 g de pinyons
1 ou
Oli d’oliva
Sal

A un bol barregem la farina especial per pizza i la sal doncs, porta el llevat incorporat. Posem l’aigua i remenem amb una espàtula durant un minut. Posem l’oli i pastem a mà sobre el marbre, durant uns minuts.

Tapem la massa amb un drap, la posem a un lloc temperat i esperem uns vint-i-cinc minuts.

Mentrestant preparem el farcit. Pelem i tallem la poma a trossets petits. A una paella amb una mica d’oli i un polsim de sal, la saltegem, quan comenci a transparentar, afegim els pinyons donem unes voltes fins que comencin a enrossir-se una mica.

Traiem la pell a la botifarra, la desfem una mica amb una forquilla, i l’afegim a la paella, deixem sufragi una mica tot el conjunt.

Passat el temps, estirem la massa, la posem sobre paper sulfuritzat a la safata i la dividim en 6 rodanxes d’uns 10 cm.

Farcim la meitat de cada rodanxa amb el preparat de la botifarra, la poma i els pinyons, pintem les voreres amb l’ou batut i tanquem amb l’altra meitat. Les pintem amb l’ou batut per sobre.

Ja els podem porta al forn, que tindrem preescalfat a 200 º C, deixem coure uns 10  minuts, o fins que els tinguem al nostre gust. 


Comentaris

  1. No coneixia aquesta farina amb el llevat incorporat i és una gran troballa i ofereix grans possibilitats.
    Gràcies, Sión.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Què bones! amb una bona cerveseta... ! petons

    ResponElimina
  3. ostres noia, d'aquests m'en menjaria uns quants ara! jajajajaja. Petonets

    ResponElimina
  4. Que bones aquestes crestetes! jo vaig publicar ja fa dies unes de botifarra de ceba amb poma molt semblants, són delicioses, oi? Però tu has fet la massa i tot, segur que són boníssimes! Un petó

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  5. Aquests mini calzone són com crestes! I amb un bon farcit desapareixen que no te n'adones!
    Petons

    ResponElimina
  6. La combinació de poma, botifarra i pinyons és sensacional.
    I en format calzone, queda molt original i molt bo, ideal per un sopar informal amb els amics.

    ResponElimina
  7. aquesta buti es espectacular!! mira que jo no soc pas massa fan de les botifarres, pero la de burgos en soc seguidora! petons

    ResponElimina
  8. Una delícia és el que em sembla aquest platet, una abraçada !

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars