RACLET AMB ENTREBANCS
Amb els nois i les seves parelles, abans de
marxar de vacances, varem fer un dinar que ens agrada molt a tots plegats, és
força entretingut, però val la pena la bona estona que es passa mentrestant. I la
petita Aina també en va gaudir força.
INGREDIENTS
PER 6 PERSONES
1 kg i 200 g de formatge per Raclet
250 g de gambes pelades
½ kg de bacó fumat
8 salsitxes de Frankfurt
200 g de xistorres petites
200 g de bull negre
2 tomàquets
1 ceba
3-4 barres de pa de ¼ kg.
Pebre negre
Quan comprem el formatge demanem que ens el tallin
a talls d’uns 2 mm., tot i que quan el compro generalment, ja no cal dir com el
vols, perquè el tallant així.
Escaldem les gambes pelades, amb un polsim de
sal. Escorrem, refredem, les tallem a trossos i les posem a una safata per
porta a taula.
El bacó fumat, demanem que ens el tallin a
talls primets. Una tercera part el tallem a tiretes, per posar amb el formatge
i la resta el reservem, per poder coure’l a sobre.
De les salsitxes de Frankfurt, en deixem 5 de
senceres, les altres les tallem a rodanxes i les posem a una safata.
Les xistorres les posem a una safata senceres,
si algú en vol amb el formatge ja les tallara.
El bull negre, el tallem tot a quadrets petits
i cap a una safata.
La ceba i els tomàquets, els tallem a rodanxes primes, retirant-ne
la grana, i els posem a unes safates.
Quan compro el pa, demano que me’l tallin a
llesques no gaire gruixudes.
Ja ho tenim tot preparat. Ara es el moment,
d’endollar la maquina. Quan ja esta calenta, anirem posant el pa a la planxa de sobre fins que el tinguem tot torrat.
Ja podem anar a taula i començar a
preparar-nos el dinar, cada comensal ens preparem la bandejeta, posem el formatge, a sobre hi
afegim el que ens vingui de gust i tapem amb el formatge que ens ha sobrat a
fora, ja que el tall és molt més llarg.
La posem al seu lloc, esperem que el formatge
quedi cremós, aboquem el contingut de la bandejeta sobre una o dues llesques de
pa, si volem, podem empolsinar amb un punt de pebre negre.
Mentre que esperem que el formatge estigui al
punt per menjar, a la planxa de sobre, hi anem posant, els Frankfurts, xistorres
i bacó fumat.
És un dinar molt entretingut i molt bo.
mmmm que bo!!! jo tinc pendent fer una raclette fa taaaant de temps!! sóc una apassionada del formatge! petons
ResponEliminaA casa ens encanta el formatge, i amb aquesta preparació a més de bo és divertida!!!
EliminaPetons
ResponEliminaSión i Miquel; La feina ben feta, no té fronteres.
Salutacions Miquel i Sión¡¡ :O)
Gracies Josepb
EliminaUna abraçada
Un dinar ben distés i bo, al gust de tothom.
ResponEliminaPetons.
Tens molta raó Ana
ResponEliminaPetons
És d'aquells tipus de menjar que fan molta pinya al voltant de la taula, com la fondue o la barbacoa. Ideal per fer amb amics o amb la família, i tenir temps de xerrar mentre anem preparant el dinar.
ResponEliminaCom molt bé dius Gemma, son dinars ideals per gaudir amb la família o amb amics!!
EliminaPetons
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuin dinar mes bo, a nosaltres també ens agrada aquests tipus de dinar amb familia o amics. Un petó
ResponElimina