TRONC DE NADAL
INGREDIENTS
PER EL PASTIS:
1 iogurt de llimona o natural
3 ous
2 mides de l’envàs del iogurt de sucre
3 mides de l’envàs del iogurt de farina
1 sobre llevat Royal
1 mides de l’envàs del iogurt d’oli d’oliva
1 cullerada sopera de mantega
1 culleradeta de raspadura de la pell d’una
llimona
PER LA COBERTURA:
250 g de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
3 g de crema de cacau
Buidem el iogurt a un got, netegem l’envàs i
així el tindrem per poder mesurar les quantitats d’ingredients.
A un bol posem els ous amb el sucre, batrem
molt bé fins que ens quedi una barreja escumosa. Afegim el iogurt, remenem
perquè s’incorpori bé, aboquem la farina i el llevat que tenim tamisats,
barregem una mica, afegim l’oli, la mantega i la raspadura de pell de llimona,
tornem a remenar perquè ens quedin tots els ingredients molt ben incorporats.
Aboquem sobre una plata de forn coberta amb
paper sulfuritzat (ha de quedar primet). Deixem coure uns 10 minuts a 180 ºC.
Encara calent, desemmotllem sobre un drap una mica humit, enrotllem i deixem
refredar.
Per preparar la cobertura, posem una cassola
amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir, mentrestant a un cassó posem
la xocolata trossejada i la llet, el posem dins la cassola per desfer la
barreja al bany Maria, anirem remenat fins que comproven que ja la tenim
desfeta en aquest moment i barregem la crema de cacau, remenen perquè es
dissolgui i ens quedi completament incorporada.
Desenrotllem el pa de pessic, escampem per la
part de dintre una mica de xocolata. Tornem a enrotllar, tallem dos trossos de les
puntes per fer-ne les branques del tronc. Reservem
Amb una espàtula anirem cobrint tot el tronc
amb xocolata. També cobrirem amb xocolata les dues branques, i les enganxarem amb xocolata al tronc.
Reservem a la nevera fins al moment de servir.
queda super bé!! i té una pinta fabulosa! recepta apuntada! petons i bon cap d'any!!
ResponEliminaSi queda bé, a la nena li va agradar molt!!!
EliminaPetons i bon cap d'any!!!