BRAONS DE PORC ROSTITS A BAIXA TEMPERATURA
2 braons de porc
2 l de salmorra (100 g de sal per 1 l d’aigua)
2 patates
1 got d’aigua
1 got de cervesa
100 g de salsa de porc (llard de porc)
½ cullerada de salsa Bovril
Oli d’oliva
Pebre negre
Introduïm els braons amb salmorra durant 2
hores. Passat el temps els traiem tota la sal amb un paper de cuina. Un cop
nets de sal, mirem de treure’n les pells que puguin porta. Amb un ganivet mirem
d’obrir-los per on tenen l’os més gros, el traiem ens quedaran oberts però
sencers i amb l’os prim.
També podem demanar a la carnisseria que ens
els treguin, però ho tindrem en compte de posar-los tancats a la salmorra.
Posem els braons a una safata pel forn, pintem
amb el llard de porc per tots costats, empolsinem
amb pebre negre (sal no que ja en porta) hi afegim l’aigua i la cervesa.
Portem al forn que ja el tindrem escalfat a
100 ºC, deixem coure durant unes cinc hores, vigilant de tant en tant, si hi
faltes líquid, podem afegir-hi una mica més d’aigua i de cervesa. També anirem
girant les peces de carn amb molt de compte. Si veiem que s’enrosseix massa
aviat podem tapar-ho amb paper de plata. No em va fer falta.
Deixen coure fins que sigui fàcil punxar-lo
amb una broqueta.
En aquest punt, deixem que enrosseixi una mica
per cada costat.
Mentrestant preparem les patates, tallem-les a
rodanxes i fregim-les. Quan les tinguem llestes, les posem a la safata sota la
carn i deixem coure el conjunt cinc minuts més.
Per servir, al plat fem un llit de patates,
posem el braó a sobre, salsem i ja el podem porta a taula.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada