CARXOFES AMB ESCOPINYES, PERNIL I VINAGRETA DE PA
INGREDIENTS
5 carxofes
200 g d’escopinyes
½ llimona
Aigua
Cibulet
Pebre blanc molt
50 g de pa torrat
1 cullerada sopera de vinagre de sidra
100 g de pernil
Oli d’oliva
Sal
PEL SALTEJAT D’ESCOPINYES
Netegem 3 carxofes, deixant només els cors.
Les coem amb aigua i el suc de la llimona.
Quan les tinguem cuites les
escorrem, reservant una mica de l’aigua de la cocció, les triturem junt amb el
cibulet, ho passem després per un colador fi, si fes falta podem posar-hi una
mica de l’aigua que tenim reservada.
Saltem les escopinyes a una paella amb unes
gotes d’oli. Llavors les afegim a la salsa de carxofes que tenim preparada.
PER LES CARXOFES FREGIDES
Les 2 carxofes que ens queden, un cop netes i
desfullades les trossegem i fregim amb oli a foc mitjà, procurant no es cremin.
Les salpebrem i reservem.
PER LA VINAGRETA DE PA
Tallem el pa a llesques primes, les torrem i
triturem. Barregem el pa ratllat amb el vinagre de sidra i 3 cullerades d’oli.
Per servir. Tallem el pernil a tiretes. Posem
al fons del plat les escopinyes amb la crema, que ja li hem donat un toc
d’escalfor si fes falta, a sobre escampem les carxofes fregides i el pernil.
Amanim amb la vinagreta de pa.
Font de la recepta llibre de J. M. ARZAK
adaptada al meu gust.
Ummmmm que bo , una abrassada.
ResponEliminaSi que estaba molt bo!!
EliminaUna abraçada
Uuuaauuu! Quina recepta més bona! Carxofes....m'encanten!
ResponEliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Les carxofes m'agraden de totes maneres i aixi diferents i molt bones!!
EliminaPetons i bona setmana Olga.