CARXOFES AMB ESCOPINYES, PERNIL I VINAGRETA DE PA




INGREDIENTS

5 carxofes
200 g d’escopinyes
½ llimona
Aigua
Cibulet
Pebre blanc molt
50 g de pa torrat
1 cullerada sopera de vinagre de sidra
100 g de pernil
Oli d’oliva
Sal

PEL SALTEJAT D’ESCOPINYES

Netegem 3 carxofes, deixant només els cors. Les coem amb aigua i el suc de la llimona. 

Quan les tinguem cuites les escorrem, reservant una mica de l’aigua de la cocció, les triturem junt amb el cibulet, ho passem després per un colador fi, si fes falta podem posar-hi una mica de l’aigua que tenim reservada.

Saltem les escopinyes a una paella amb unes gotes d’oli. Llavors les afegim a la salsa de carxofes que tenim preparada.

PER LES CARXOFES FREGIDES

Les 2 carxofes que ens queden, un cop netes i desfullades les trossegem i fregim amb oli a foc mitjà, procurant no es cremin. Les salpebrem i reservem.

PER LA VINAGRETA DE PA

Tallem el pa a llesques primes, les torrem i triturem. Barregem el pa ratllat amb el vinagre de sidra i 3 cullerades d’oli.

Per servir. Tallem el pernil a tiretes. Posem al fons del plat les escopinyes amb la crema, que ja li hem donat un toc d’escalfor si fes falta, a sobre escampem les carxofes fregides i el pernil. Amanim amb la vinagreta de pa.

Font de la recepta llibre de J. M. ARZAK adaptada al meu gust.


Comentaris

  1. Uuuaauuu! Quina recepta més bona! Carxofes....m'encanten!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les carxofes m'agraden de totes maneres i aixi diferents i molt bones!!
      Petons i bona setmana Olga.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars