BACALLÀ AMB ALLIOLI DE CODONYAT
2 talls de bacallà dessalat
3 patates mitjanes
1 tall de codonyat
1 gra d’all
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Posem oli en un cassó, el portem al foc i
deixem que arribi a 60 ºC. En aquest moment incorporem el bacallà, el retirem
del foc i el deixem en aquest oli durant 10 minuts. Passat el temps el retirem
i el posem sobre paper absorbent.
Pelem les patates i les tallem a rodanxes no
gaire gruixudes. Les escampem a una plata per anar al forn i les recobrim amb l’oli
del bacallà. Les enfornem durant 20 minuts a 160 ºC.
Mentrestant preparem l’allioli de codonyat. Al
got de la batedora, posem el codonyat tallat a trossets, l’all pelat i tallat,
un polsim de sal i un de pebre negre. Afegim l’oli com si féssim l’allioli de
sempre, fins que el tinguem ben lligat. Rectifiquem de sal si fes falta.
Per servir, al plat posem un llit de rodanxes
de patata, a sobre el bacallà i escampem una mica de l’allioli sobre el
bacallà.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada