BACALLÀ AMB ALLIOLI DE CODONYAT



INGREDIENTS

2 talls de bacallà dessalat
3 patates mitjanes
1 tall de codonyat
1 gra d’all
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre

Posem oli en un cassó, el portem al foc i deixem que arribi a 60 ºC. En aquest moment incorporem el bacallà, el retirem del foc i el deixem en aquest oli durant 10 minuts. Passat el temps el retirem i el posem sobre paper absorbent.

Pelem les patates i les tallem a rodanxes no gaire gruixudes. Les escampem a una plata per anar al forn i les recobrim amb l’oli del bacallà. Les enfornem durant 20 minuts a 160 ºC.

Mentrestant preparem l’allioli de codonyat. Al got de la batedora, posem el codonyat tallat a trossets, l’all pelat i tallat, un polsim de sal i un de pebre negre. Afegim l’oli com si féssim l’allioli de sempre, fins que el tinguem ben lligat. Rectifiquem de sal si fes falta.

Per servir, al plat posem un llit de rodanxes de patata, a sobre el bacallà i escampem una mica de l’allioli sobre el bacallà.


Comentaris

Publicacions populars