TORRÓ DE CROCANT AMB AVELLANES I XOCOLATA
INGREDIENTS
200 g de sucre
1 culleradeta de suc de llimona
50 g de mel
200 g d’avellanes torrades
100 g de xocolata amb llet
Pelem les avellanes i reservem.
A un recipient d’acer inoxidable, posem el
sucre, el suc de llimona i la mel, escalfarem a foc molt suau i anirem
barrejant-ho amb una cullera de fusta.
Un cop tinguem tots els ingredients ven
incorporats i amb un color més aviat torradet ja tindrem el caramel al punt.
Afegim les avellanes torrades que ja tenim pelades; hem de continuar
barrejant-les amb molta cura, fins que veiem que totes les avellanes estan ben
impregnades de caramel.
Aboquem aquesta barreja al motlle que tindrem
preparat, procurant que quedi tot molt ben repartit. Ara hem d’esperar que es
refredi.
Quan el tinguem ben fred ja podem preparar el
pis de xocolata. Traiem la barra de torró del motlle i reservem.
Posem una cassola amb aigua a escalfar, sense
que arribi a bullir, mentrestant posem la xocolata trossejada a un cassó i el posem
dins la cassola per desfer-la al bany Maria, anirem remenant fins que comprovem
que ja la tenim al punt.
Al motlle on hem prepara el torró, aboquem la
xocolata desfeta, ens quedarà una capa prima d’un mig centímetre, portem el
motlle a la nevera. Passats uns deu minuts posem sobre la xocolata la barra de
torró d’avellanes. Deixem refredar totalment abans de desemmotllar-lo i
embolicar-lo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada