LLOM DE LLUÇ AMB ESCABETX DE CÍTRICS I BOLETS
INGREDIENTS
2 lloms de lluç
½ l de
salmorra (50 g de sal x ½ l d’aigua)
200 g de xampinyons
PER L’ESCABETX:
1 llimona
1 taronja
½ ceba
1 all
1 pastanaga petita
Llorer
Vinagre de xeres
½ l de fumet de peix
Oli d’oliva
Sal
PER L’ESCABETX:
Pelem la taronja i la llimona, espremem-ne el suc i el reservem.
Tallem les pells en juliana i les blanquegem
tres vegades amb aigua bullent.
Enrosi’m la ceba tallada ben finament en una
cassola, juntament amb l’all. Quan hagin agafat color, afegim la pastanaga
tallada a daus petits, les pells de la taronja, les de la llimona i el llorer.
Seguidament hi aboquem el vinagre i deixem que reduir.
Després afegim el suc dels cítrics, l’aigua
dels xampinyons i el fumet. Deixem coure durant una hora a foc baix.
PER ELS BOLETS:
Els netegem bé i saltem a una paella amb una mica d`oli. Els reservem i també
per separat l’aigua que deixen anar.
PER AL LLUÇ: Introduïm les supremes a
la salmorra durant 15 minuts. Passat el temps assequem i reservem.
Posem
a un cassó l’all i el bitxo amb l’oli de girasol i l’escalfem a 60 ºC.
Submergim
el lluç a l’oli durant 15 minuts.
Per servir, a la base del plat posem els
bolets saltats, el peix al damunt, i l’escabetx pel voltant.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada