CARPACCIO DE LLAGOSTINS AMB VINAGRETA DE ZAMBURINYES I SHIITAKE



INGREDIENTS

8 llagostins
2 zamburinyes

PER A L’ESCABETX DE SHIITAKE

60 g de shiitake
1 gra d’all
½ fulla de llorer
Ratlladura de pell de llimona
Pebre negre en gra
Sal
Oli d’oliva
Vinagre de poma

Els llagostins han de ser molt frescos. Els traiem els caps i els pelem, sobretot hem de treure el budell, obrim per la meitat al llarg les cues, procurant que no se’ns separin amb dos trossos.

Estenem paper film sobre el marbre de la cuina, i el pintem amb una gota d’oli, posem els llagostins oberts, amb una separació considerable entre ells, perquè a l’aplanar-los no es toquin. Tapem amb film i amb la part de sota d’una paella els piquem perquè ens quedin primets.

Els congelem, amb uns quinze minuts serà suficient.

Mentrestant preparem la vinagreta:

A un cassó amb oli hi afegim el llorer, el pebre, la ratlladura de llimona i la sal, deixem infusionar durant uns quinze minuts. El portem a foc molt suau. En cap moment ha de fregir.

Incorporem les zamburinyes i els shiitake tot tallat a daus petits. Afegim el vinagre de poma. Tapem apaguem el foc i deixem que la calor residual acabi de coure. Deixem reposar fins que ho tinguem tebi.

Traiem del congelador els llagostins, retirem el paper film.

Emplatem la làmina fina de llagostins. Escampem per sobre la vinagreta de zamburinyes i shiitake que tenim preparada i ja podem servir.



Comentaris

Entrades populars