CARPACCIO DE LLAGOSTINS AMB VINAGRETA DE ZAMBURINYES I SHIITAKE
INGREDIENTS
8 llagostins
8 llagostins
2 zamburinyes
PER A
L’ESCABETX DE SHIITAKE
60 g de shiitake
1 gra d’all
½ fulla de llorer
Ratlladura de
pell de llimona
Pebre negre en
gra
Sal
Oli d’oliva
Vinagre de poma
Els llagostins
han de ser molt frescos. Els traiem els caps i els pelem, sobretot hem de
treure el budell, obrim per la meitat al llarg les cues, procurant que no se’ns
separin amb dos trossos.
Estenem paper
film sobre el marbre de la cuina, i el pintem amb una gota d’oli, posem els
llagostins oberts, amb una separació considerable entre ells, perquè a l’aplanar-los
no es toquin. Tapem amb film i amb la part de sota d’una paella els piquem
perquè ens quedin primets.
Els congelem, amb
uns quinze minuts serà suficient.
Mentrestant
preparem la vinagreta:
A un cassó amb
oli hi afegim el llorer, el pebre, la ratlladura de llimona i la sal, deixem
infusionar durant uns quinze minuts. El portem a foc molt suau. En cap moment
ha de fregir.
Incorporem les zamburinyes i els shiitake tot tallat a daus petits. Afegim el vinagre de poma.
Tapem apaguem el foc i deixem que la calor residual acabi de coure. Deixem
reposar fins que ho tinguem tebi.
Traiem del
congelador els llagostins, retirem el paper film.
Emplatem la làmina
fina de llagostins. Escampem per sobre la vinagreta de zamburinyes i shiitake que tenim preparada i ja podem servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada