CREMÓS DE MONGETES DE STA. PAU AMB BACALLÀ



INGREDIENTS

300 g de mongetes de Sta. Pau
1 tall de bacallà dessalat
2 troncs de ceba tendra
Vinagre blanc
Oli d’oliva
Sal
Olives negres

Esqueixem el bacallà que ja tenim dessalat, el posem a un bol amb un raig d’oli fumat, el deixem marinar durant una hora.

Les mongetes les he comprat cuites. Com que necessitava suc de la cocció i no n’he trobat he fet el següent. A un cassó he posat 50 g de mongetes cuites, gairebé cobertes d’aigua amb un polsim de sal, les he deixat bullir a foc lent fins que gairebé s’han desfet. Així i tot i he passat el túrmix, doncs ja tenia el brou per poder preparar el cremós.

Al got de la batedora posem el brou que hem preparat i la resta de mongetes, un raig d’oli i un polsim de sal (ha de quedar cremós).

Per preparar la vinagreta, tallem els troncs de la ceba tendra a làmines finetes, les posem a un bol, afegim un raig de vinagre blanc, un polsim de sal i oli d’oliva. Remenem i reservem.

Per servir, al plat posem un motlle, afegim el cremós de mongetes i el bacallà que ja tenim macerat, amanim amb la vinagreta i acabem amb les olives negres. Escampem una mica de cibulet per sobre.


Comentaris

Entrades populars