CREMÓS DE MONGETES DE STA. PAU AMB BACALLÀ
300 g de mongetes
de Sta. Pau
1 tall de bacallà
dessalat
2 troncs de ceba
tendra
Vinagre blanc
Oli d’oliva
Sal
Olives negres
Esqueixem el
bacallà que ja tenim dessalat, el posem a un bol amb un raig d’oli fumat, el
deixem marinar durant una hora.
Les mongetes les
he comprat cuites. Com que necessitava suc de la cocció i no n’he trobat he fet
el següent. A un cassó he posat 50 g de mongetes cuites, gairebé cobertes
d’aigua amb un polsim de sal, les he deixat bullir a foc lent fins que gairebé s’han
desfet. Així i tot i he passat el túrmix, doncs ja tenia el brou per poder
preparar el cremós.
Al got de la
batedora posem el brou que hem preparat i la resta de mongetes, un raig d’oli i
un polsim de sal (ha de quedar cremós).
Per preparar la vinagreta,
tallem els troncs de la ceba tendra a làmines finetes, les posem a un bol,
afegim un raig de vinagre blanc, un polsim de sal i oli d’oliva. Remenem i
reservem.
Per servir, al
plat posem un motlle, afegim el cremós de mongetes i el bacallà que ja tenim
macerat, amanim amb la vinagreta i acabem amb les olives negres. Escampem una
mica de cibulet per sobre.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada