COSTELLA DE PORC ROSTIDA AMB MEL I MOSTASSA


 

INGREDIENTS

Un costellam de porc
4 grans d’all
Romaní
Pebre vermell dolç i un polsim picant
Una tassa de suc de taronja
½ tassa de suc de llima
¼ de tassa de salsa de soja
6 cullerades de mel
6 cullerades de mostassa de Dijon
2 cullerades de sala Perrins
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva

Escalfem el suc de taronja, de llima i la salsa de soja. Quan estigui calent, i abans que arrenqui a bullir, afegim la mel i la deixem que es dissolgui, incorporem la mostassa i la salsa Perrins, deixem que bulli suau uns cinc minuts, remenant perquè s’integrin tots els sabors.

Ho retirem del foc, afegim una cullerada d’oli i ho reservem.

En un morter, fem una picada amb els alls, el romaní i una mica de sal. Quan els alls estiguin desfets, posem el pebre vermell, dolç i picant, una mica de pebre negre, afegim una tassa d’oli i remenem.

Salpebrem el costellam i el pintem amb la picada que quedi ben impregnat i el deixem reposa unes dues hores a la nevera.

Passat el temps, el posem a una safata pel forn i el fem coure una hora i mitja a 180 graus.

El traiem del forn i el pintem amb la salsa reservada de taronja, llimona, mostassa i mel. El tornem al forn deu minuts més perquè es vagi caramel·litzant.

Un cop fet deixar reposar uns 15 minuts al forn.

Font de la recepta M’agrada Catalunya una mica variada

 




Comentaris

Entrades populars