FIDEUS MAR I MUNTANYA AMB CRANC BLAU

INGREDIENTS
   
1 cranc blau  
2  calamars
250 g costella de porc
1 ceba
2 tomàquets
200 g d’espaguetis
2 grans d’all
Sal
Oli

PER EL BROU

Peix de roca 
1 tomàquet
1 ceba

Preparem un brou amb peix de roca.

Posem al foc una olla amb aigua, mentre s`escalfa, netegem el peix, salem i a una paella amb oli, el fregim una mica, quan el tinguem llest el posem a l’olla, amb l’oli que ha quedat sufragui’m la ceba i el tomàquet, i desprès tot cap a l’olla. Deixarem coure uns vint minuts.

Netegem els calamars, els tallem a rodelles i reservem.

El cranc un cop descongelat, separem les potes grans, traiem la clova i tallem el cos en quatre trossos. Reservem tota la salsa que ens queda a la clova en obrir-lo.

A la paella on farem els fideus, posem oli quan sigui calent, posem els grans d’all triturats, donem unes voltes, afegim els fideus, i els anirem remenant fins que tots siguin daurats per un igual, els trèiem i posem a una escorredora perquè deixin anar les restes d’oli.

Amb l’oli que ha sobrat, sufragui’m la costella tallada a trossos, quan la tinguem enrossida la reservem a un plat.

En el mateix oli sofregim els trossos de cranc blau, i les rodelles de calamars. Quan ho tinguem les reservem amb la costella.

Amb les restes d’oli que ha sobrat confitem la ceba i després el tomàquet, quan ho tinguem al punt, tornem a posar-hi la costella, el cranc, el calamar i la salsa que tenim a la clova del cranc, donem unes quantes voltes i afegim els fideus enrossits, donem unes voltes a tot el conjunt, perquè quedi tot ben barrejat. Cobrim amb el brou que tenim preparat.

Anirem remenant, comprovarem de sal i deixarem coure fins que els tinguem al nostre gust.

 

 

 

 

 

 

 



Comentaris

Entrades populars