PATATES FARCIDES DE BOTIFARRA DEL PEROL


Som uns amants de les patates d’Olot, quan hi anem ens n’emportem unes quantes cap a casa per anar menjant. 
 
Com que ara amb els confinaments no podem anar-hi he volgut provar de fer-ne amb botifarra del perol, el resultat a estat molt satisfactori.
 
INGREDIENTS
 
3 patates grosses
1 botifarra del perol
2 ous
Farina
Sal
Oli d’oliva
Escarola

Pelem les patates i les tallem amb la mandolina a talls prims, que tots tinguin el mateix gruix i mida per poder-los manipular. Els talls primers o sigui més petits ens serviran per fer d’acompanyament un com tallats i cuits com patates palla.

Posem una paella al foc amb un bon raig d’oli, quan el tinguem calent hi anirem posant els talls de patata sense amuntegar-los, els deixem fregir una mica sense que agafin color. Els anirem retirant i posant-los sobre paper absorbent. Seguirem el mateix procediment amb tots els talls.

Mentrestant a una altra paella hem anat desfent la botifarra del perol.

Anirem posant sobre un tall de patata una cullerada de botifarra del perol que tenim desfeta, tapem amb una altra patata premem una mica perquè quedin segellades. Seguirem fent el mateix amb les altres fins que les tinguem totes farcides.

Amb la mateixa paella que hem fet servir per fregir-les, posem una mica més d’oli si fer falta, mentre s’escalfa, enfarinem i passem per ou batut les patates farcides, les anem fregint pels dos costats i posant-les sobre paper absorbent, per reculli l’excés d’oli.

Un cop tinguem totes les patates farcides cuites, amb el mateix oli fregim les patates palla per acompanyar.

Per servir posem les patates al plat i acompanyem amb una mica d’amanida d’escarola i unes patates palla.

Comentaris

Publica un comentari

Publicacions populars