CARRÉ DE XAI AL FORN AMB PERES

Fa uns dies va ser el meu aniversari, i vaig preparar aquest Carré de Xai amb la recepta del xef Nandu Jubany, i va quedar deliciós. Tot i que la foto no li fa honor, ja que es va fer a correcuita al moment de servir.


INGREDIENTS
 
1 carré de xai   
Pebre vermell dolç i picant
1 ceba
4 alls
2 pastanagues
1 branca d’àpid
½ pebrot verd
1 porro
2 fulles de llorer
6 tomàquets madurs
2 peres Conference
Sal
Oli d’oliva
Llard de porc

Amanim la carn amb oli, escampem per sobre una barreja de pebre vermell dolç i picant i un polsim de sal.

La posem a la safata per anar al forn i reservem.

En una paella posem llard i oli a parts iguals, mentre s’escalfa l’oli preparem les verdures, tallem la ceba, les pastanagues, la branca d’àpid, el pebrot verd aixafem els alls i les posem a la paella, passats uns moments posem el porro, el llorer, la farigola, afegim sal i pebre, i també afegim els tomàquets tallats a trossos.

Deixem coure uns moments tot el conjunt i després o avoquem tot sobre la carn i cap al forn que el tindrem preescalfat a 160 ºC, durant 1 hora i ½.

Passat el temps girem la carn i deixem-ho ½ hora més, afegim un rajolí de conyac i un de vi blanc.

Tallem les peres partides en 4 trossos, els traiem el cor i les afegim amb la carn, posem el forn a 180 ºC, durant 30 minuts més.

Servirem la carn acompanyada de les peres.

 

 

 

 

 

 



 

Comentaris

Entrades populars