PASTÍS PER EL 9è ANIVERSARI DE L’AINA

El passat mes de febrer va ser l’aniversari de la nostra neta Aina, a causa del confinament es va haver d’ajornar, per fi aquest cap de setmana hem pogut per celebrar-ho. Aquest és el pastís que li he preparat amb dues de les seves aficions, la bicicleta i els ocells.

INGREDIENTS

3 ous
250 g de sucre
125 ml.de crema de llet de 35º
220 g de farina
1 sobre de llevat
1 cullerada sopera de mantega
135 ml d’oli d’oliva
1 llimona
150 g de cabell d’àngel

PER A LA COBERTURA DE XOCOLATA

1 rajola de xocolata amb llet Nestlé postres
½ tasseta de llet
I nou de mantega

A un bol batrem els ous i el sucre, quan els tinguem escumosos hi afegim la crema de llet, continuem batent fins que tinguem, llavors hi barregem la farina i el llevat, que ja tindrem tamisats, continuem remenant per incorporar molt bé tot el conjunt.

Mentrestant desfem la mantega al foc, que l’afegirem al preparat juntament amb l’oli, tornem a remenar, ara és el moment d’afegir-hi la ratlladura de la pell i el suc de la llimona, remenem i finalment, hi incorporem el cabell d’àngel, tornem a barrejar molt bé tot el conjunt perquè la confitura quedi ben integrada.

Posem a coure al forn, que ja el tindrem preescalfat a 200 ºC, durant uns vint-i-cinc minuts o fins que en punxar-lo la broqueta ens surti neta.

Deixem refredar, el desemmotllem i posem sobre una reixeta.

PER A LA COBERTURA DE XOCOLATA

Posem una cassola amb aigua a escalfar, sense que arribi a bullir. Trossegem la xocolata, la posem a un cassó amb la llet i la mantega, el posem dins la cassola per desfer la barreja al Bany Maria, anirem remenant fins que comprovem que ja la tenim al punt.

La deixem temperar uns moments. Anirem posant xocolata per sobre fins a aconseguir tenir-lo totalment recobert.

Acabarem decorant-lo amb els accessoris indicats

 

 

 

 

 



 

Comentaris

Entrades populars