BACALLÀ AMB SALTEJAT DE VERDURETES


INGREDIENTS

2 talls de bacallà
200 g de faves repelades
150 g de cigrons cuits
1 pebrot verd
3 pastanagues
1 gra d’all
Oli d’oliva
Sal

Preparem les faves que tenim repelades. Posem aigua en un cassó amb un pessic de sal, quan bulli, hi afegim les faves, les deixem fins que comencin a bullir, les retirem i escorrem. Les aboquem en un bol que hem preparat amb glaçons per trencar l’ebullició. Quan les tinguem ben fredes les escorrem i reservem.

Al moment d’emplatar les passem uns moments per la paella amb unes gotes d’oli, per escalfar-les

Netegem el pebrot verd i el tallem a tires finetes. Les posem en una paella amb unes gotes d’oli i les saltegem uns moments. Al moment d’emplatar, les haurem  d’escalfar.

Netegem i tallem les pastanagues també a tires fines i seguirem els mateixos passos que amb el pebrot.

Els cigrons també els escalfarem en l’últim moment.

Posem l’oli a una cassola, quan sigui calent daurem l’all i el bitxo, retirant-los quan siguin daurats, esperem que l’oli es refredi una mica ( amb uns 10 minuts en tenim prou).

Posem el bacallà amb la pell cap avall, encenen el foc al mínim, perquè no arribi a bullir en cap moment, anem bellugant la cassola cap als quatre cantons, perquè ens surti la gelatina, quan ha començat a sortir-ne, retirem la cassola del foc.

Escalfem tots els acompanyaments i ja podem emplatar.

Al fons del plat posem les faves i els cigrons, a sobre el tall de bacallà, ben escorregut de l’oli, acabem amb un munt de tires de pastanagues i unes de pebrot verd.





 

Comentaris

  1. Quina bona pinta tè aquest bacallà. Molt bona recepta.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mes de bona pinta estaba molt bo. Moltes grecies. Petons

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars