ARRÒS AMB PEUS DE PORC, CARXOFES I BOLETS


INGREDIENTS 

 
2 peus de porc
3 carxofes
Rossinyols
Trompetes de la mort
250 g arròs
1 ceba
2 tomàquets
Brou dels peus
Sal
Oli d’oliva

Els peus de porc els he comprat bullits. Per desossar-los els emboliquem amb paper film i els posem al microones uns dos minuts, llavors ens serà fàcil traure’ls-hi els ossos. (És important embolicar-los amb paper film perquè espeteguen molt). Un cop desossats els tallem a trossos i reservem.

Preparem el brou amb els ossos que hem tret. Els posem en una olla, els cobrim amb una bona quantitat d’aigua, la portem al foc i deixem que bulli una estoneta, fins que veiem un bon brou (no hi posem sal) que els peus ja en porten.

Netegem i tallem les carxofes, les posem uns moments amb aigua i julivert perquè no ennegreixin massa, mentrestant preparem una paella amb un raig d’oli per fregir-les una mica, després les reservem

 Els rossinyols com que estaven saltats al congelador els reservem per al final.

A una cassola posarem l’oli, quan el tinguem calent, saltegem uns moments els peus que tenim tallats a trossos, donem unes voltes i els reservem.

Posem en remull les trompetes de la mort, per rehidratar-les. Quan les tinguem, les passem per la cassola uns moments i reservem.

A la mateixa cassola amb l’oli que ens ha quedat, fem el sofregit de la ceba, quan la tinguem al punt afegim el tomàquet ratllat, espolsem amb una mica de sal i a foc més suau, anirem remenant fins que el tinguem al nostre gust.

Mentrestant posem el brou a escalfar, per tindre preparat per abocar a l’arròs.

Ara és el moment de posar a la cassola amb el sofregit, els peus tallats a trossos que tenim reservats. Afegim tots els bolets. Remenem molt bé tot el conjunt, aboquem l’arròs i remenem fins que agafi una mica de color.

Afegim el brou remenem i deixem coure, però anirem remenant de tant

Quan el tinguem al nostre gust, m’agrada deixar-lo tapat durant un parell de minuts, i ja el podem servir.

 

Comentaris

Entrades populars