CLATELL “COGOTE” DE LLUÇ EL FORN AMB REFREGIT A LA BILBAÏNA

                           

INGREDIENTS   

1 clatell de lluç
4 grans d’all 
Vinagre de sidra
1 caiena
Julivert
Sal
Oli d’oliva

Comencem preescalfant el forn a 180 ºC, escalfo a dalt i a baix.

Salpebrem el clatell, posem un raig d’oli a la safata on el courem. Hi col·loquem el clatell que tenim obert com un llibre i sense espina, el courem a l80º durant 10 minuts.

Mentre es cou preparem el refregit. Laminem els grans d’all i els posem a ballar en una paella amb un bon raig d’oli. Afegim la caiena trencada amb les mans i sofregim fins que comenci a daurar-se. No deixem coure massa els alls, perquè amargaran.

Passats el deu minuts de forn, traiem la safata i repartim el refregit d’alls i caiena per sobre del lluç.

En la mateixa paella que hem preparat el sofregit, posem un raig de vinagre de sidra a foc fort, deixem que comenci a bullir i el repartim per sobre el lluç.

Aguantem fort la safata on està el clatell i aboquem tot el refregit, sucs i gelatina a la paella amb molta cura que no ens caigui el lluç. Li donem un toc molt ràpid d’escalfor i el repartim sobre el lluç.

Repetim un altra vegada aquesta operació i tornem a recobrir el lluç. Acabem el plat escampant per sobre una mica de julivert tallat ben petit.

Molt bon profit.

Font de la recepta XEF ENEKO SUKALDARI adaptada al meu gust

 




 

Comentaris

Entrades populars